BIST 10.170
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.390,46
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Kartal'da yerinde dönüşüm evleri

Kartal'daki 33 yıllık Astsubay sitesi yıkıldı ve yerinde dönüşüm kapsamında yeniden inşa ediliyor evler 18 ay sonra teslim edilecek.

Abone ol

Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında 27 Ocak 2014'te yıkılan 33 yıllık, 6 bloklu ve 5 katlı Astsubaylar Sitesi'nin yeni projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kamu, özel sektör ve vatandaş işbirliğiyle bir dönüşüm şeklini daha göstereceğiz” dedi.

Kartal Esentepe Mahallesi Zeytinlik Parkı karşısında bulunan ve geçtiğimiz Ocak ayında yıkılan 33 yıllık Astsubaylar Sitesi’nin yeni projesi için temel atma töreni düzenlendi. Deprem ve Yerinde Dönüşüm kapsamında yıkılarak yerine yeni bir projenin yapılmasına karar verilen sitenin sakinlerinin yanı sıra Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün ve belediye yetkililerinin katıldığı törende temele ilk beton döküldü.

18 Ay Sonra Teslim

Astsubay Sitesi sakinlerinin anlaştığı yüklenici firma olan ortak girişim grubu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ertaş ise yıkılan sitenin yerine yapılacak projenin adının Gökdeniz Kartal olduğunu açıkladı. Projenin 7 dönüm arazi üzerimde toplam 35 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu ve 2 blok- 204 daireden oluştuğunu söyleyen Ertaş, projenin 18 ay sonra biteceğini ve site sakinlerinin evlerinde oturacağını söyledi.

Yeni Bir Model Geliyor

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kamu, özel sektör ve vatandaş işbirliğiyle bir dönüşüm şeklini daha ortaya koyacaklarını söyledi. Başkan Altınok Öz, “ Burası deprem dönüşümün güzel bir örneği. Belediyenin buradaki bir kısım hakkını devrederek oluşturulan bir dönüşüm. İnşallah 18 ay sonra da vatandaşlarımızı burada yerleşmiş olarak göreceğiz. Bu dönüşüm devam edecek. Biz bunun çeşitli şekillerini gösteriyoruz. Çok yakında yeni bir şeklini, kamu, özel sektör ve vatandaş işbirliğiyle bir dönüşüm şeklini daha göstereceğiz. İnşallah onda da birlikte oluruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kürsüye davet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkanvekili Nihal Korkmaz ile birlikte sitenin temelini attı.