BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Eğitime kar engeli!

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi...

Abone ol

KARABÜK
Karabük'ün Eflani ilçesinde okullar hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle 5 Mart Pazartesi günü tatil edildi.

HAKKARİ
Hakkari'de yoğun kar yağışı ve tepi nedeniyle il genelinde okullar bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Kar yağışı ve şiddetli tipi yüzünden 132 köy ile 375 mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari'de okullarında bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "Yoğun kar yağışı nedeniyle alınan İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla Hakkari il genelinde merkez ve köy okulları olmak üzere ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi. 

MUŞ
Muş'ta il genelindeki köy okullarında eğitime bir gün ara verildi. Muş Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda köy yolunun kapatıldığı belirtildi. Olumsuz hava koşullarının devam ettiğinin beliritildiği açıklamada; "Bu nedenle İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından il genelindeki köy okullarında 05 Mart 2012 Pazartesi günü eğitime bir günlük ara verilmesine karar verildi" denildi.

ERZURUM
Erzurum'da kar ve tipi etkisini sürdürürken Tekman ilçesinde Pazartesi günü okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi. Dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklı olarak devam eden kar yağışı ve şiddetli tipi Erzurum'da hayatı adeta durma noktasına getirdi. Soğuk havanın da etkisiyle buzlanan yollar da araçlar ilerlemekte kaldırımlar da ise vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. 

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum – Bingöl ve Erzurum – Bayburt Karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, karayolları ekipleri aralıksız olarak güzergah ta bulunarak karla mücadele çalışmasını sürdürüyorlar. Kar yağışının yoğun şekilde görüldüğü Tekman ilçesinde Pazartesi günü okulların 1 gün tatil edilmesi kararı alındı. 

BOLU
Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde eğitime yarın bir gün süreyle ara verileceği belirtildi.

KASTAMONU
Kastamonu'nun Küre ilçesinde ise kar yağışı dolayısıyla yatılı ilköğretim bölge okulları hariç eğitime 2 gün ara verildi.

Kar yağışının etkili olduğu Daday ilçesinde de pazartesi ve salı günleri eğitime ara verildiği açıklandı. 

Pınarbaşı ilçesinde de ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime yarın ara verildiği belirtildi.

Devrekani'de ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği duyuruldu.

VAN
Van'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle köylerde taşımalı olarak eğitim gören öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki köylerde taşımalı olarak eğitim öğretim gören ilk ve ortaöğretim öğrencileri için okuların pazartesi günü tatil olduğu bildirildi. 

KARS
Kars'ta önceki gün başlayan ve etkisini bugünde sürdüren kar yağışı ve tipiden dolayı il genelinde eğitime 2 gün ara verildi. Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı son alınan bilgilere göre, il genelinde 198 köy yolu ulaşıma kapanırken, okullar da 2 gün tatil edildi.

Öte yandan kentte tipinin akşam saatlerinde daha da etkili olması bekleniyor. Tipinin etkili olduğu kentte ilköğretim okulları ve liselere 5-6 Mart 2012 tarihlerinde ara verildi.

BİTLİS
Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar pazartesi ve salı günü tatil edildi. Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar pazartesi ve salı günü tatil edildi. Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada kar yağışı ve fırtınadan dolayı Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde okulların pazartesi ve salı günü tatil edildiği belirtildi.