BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ege'de yine Kardak krizi yaşanıyor!

Ege Denizi'nde Türkiye ile Yunanistan arasındaki Kardak krizi sürüyor. Yunan sahil güvenlik botu bugün bir kez daha Türk karasularını ihlal etti. Bölgeye giden Türk sahil güvenlik botları, Yunanistan'a ait botları bölgeden uzaklaştırdı.

Abone ol

Türkiye ile Yunanistan, dün Kardak kayalıklarında bir kez daha karşı karşıya geldi. Türk karasularını ihlal eden Yunan sahil güvenlik botu, Türk sahil güvenlik unsurları tarafından uyarılırken, karşılıklı anons savaşı yaşandı.

Yunan sahil güvenlik botu, Karday kayalıklarının arkasından gelerek Türk karasularını ihlal etti. Turgutreis açıklarında bekleyen Türk sahil güvenlik botu, ihlale karşın bölgeye hareket ederken, Yunan sahil güvenlik botunu "Türk karasularını ihlal ediyorsunuz, durun" diyerek uyardı. Anonsa, Yunanlılar "Siz Yunan karasularındasınız, buradan çıkın." cevabı verildi.

GERGİNLİK 20 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Türkiye ile Yunanistan arasında yeniden patlak veren Kardak krizi, iki ülke arasında 20 gündür sürüyor. Bölgede sürekli Türk sahil güvenlik birimleri nöbet tutarken, Yunan sahil güvenlik botlarının ise bölgedeki bekleyişi devam ediyor.