BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın en mutsuz hayvanına kötü haber

Arjantin, 40 derece sıcakta bir hayvanat bahçesinde tutulan depresif kutup ayısı Arturo'nun nakledilmesi talebini reddetti.

Abone ol

Arjantin’de sıcak havalarda yaşam savaşı veren Arturo’nun Kanada ’nın Winnipeg şehrindeki bir hayvanat bahçesine taşınması için toplanan yarım milyona yakın imza sonuçsuz kaldı.

Arjantin’deki Mendoza Hayvant Bahçesinin direktörü Gustavo Pronotto, geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada Arturo’nun neredeye 10 bin kilometre olan yolu gidebilmek için çok yaşlı olduğunu belirtti.

Dünyayı ayağa kaldıran işkence Fotogaleri

29 yıldır Mendoza Hayvanat Bahçesi’nde bir bölmede yaşayan kutup ayısı Arturo’nun 2 yıl önce tek dostu Pelusa’yı kaybettikten sonra ‘depresyona’a girdiği ve anormal davranışlar sergilemeye başladığı kaydedilmişti. Hayvanat bahçesi ziyaretçileri ve hayvan sağlığı uzmanları ise Arturo’nun betondan kafesinin içerisinde zaman zaman hızlı adımlarla dolaştığını ve yüksek sıcaklıklarda zorluk çektiğini bildirmişti. 
'YAŞI KALDIRMAZ'
Yüzbinlerce kişiye rağmen Arturo’nun Kanadaya taşınması teklifini reddeden Arjantinli yetkililer, kutup ayısının uzun bir seyahate çıkabilmesi için alması gereken sakinleştirici ilaçları yaşı itibari ile kaldıramayacağını belirtti. Arturo’nun bakıcılarına da yakın olduğunu ekleyen direktör Pronotto ise, ‘Artık herkesin kutup ayısını rahat bırakmasını istiyoruz’ diye konuştu.

Greenpace yetkilileri Arturo’nun yaz aylarında hava sıcaklığının 40 derecelere vardığı Arjantin’de kalmasının daha tehlikeli olduğuna inanıyor. Arturo’nun kafesi içerisinde yürürken dişlerini göstermesi ve boynunu eğik görülmesi, Arturo’nun yüksek stres altında olduğuna işaret ediyor