BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dünya liderleri Meksika'da

G20 zirvesinin en önemli gündem maddesinin euro krizi olması bekleniyor.

Abone ol

Zirve nedeniyle Meksika'da çeşitli protestolar da gerçekleştiriliyor.

G20 üyesi ülkelerin liderleri bugün Meksika'da biraraya geliyor.

Zirvede ana gündem maddesinin euro krizi olması bekleniyor.

BBC Dünya Servisi Ekonomi Muhabiri Andrew Walker, zirvede euro bölgesi liderlerinin ama özellikle de Alman lider Angela Merkel üzerindeki baskının yoğun olacağını bildiriyor.

Bu arada Financial Times gazetesi zirve öncesinde dünya ekonomisiyle ilgili gazete ve Brookings Enstitüsü'nün ortaklaşa hazırladığı göstergeleri açıkladı.

Göstergelere göre siyasetçiler nedeniyle dünya ekonomisindeki iyileşme duruyor.

Gazete verilerin anlamını şu cümlelerle açıkladı: "FT/Brookings İndeksi'ne göre küresel büyüme, 2008-2009 ekonomik krizinin ardından sonra ilk başlarda gerçekleşen hızlı iyileşmeden sonra hız kesmeye başladı. ABD'deki büyüme yavaşlıyor, Avrupa'nın büyük bölümü ekonomik durgunluk içinde, Çin'in büyüme görüntüsü zayıfladı, Hindistan'daki reform süreci hız kesiyor ve diğer büyüyen ekonomilerden birçoğu önemli ölçüde yavaşladı."

Bir diğer İngiliz gazetesi Daily Telegraph da G20 zirvesiyle ilgili haberinde, liderlerin buluşacağı Los Cabos'la ilgili çarpıcı bilgilere de yer verdi.

'Politikacılar lüks içinde ahkâm kesiyor' başlığıyla aktarılan haberde şu cümlelere yer verildi: "Politikacılar, euro bölgesi krizini dünyanın en fazla rağbet gören tatil yerlerinden birinde çözecek. Meksika'nın Baja Körfezi'nin ucundaki Los Cabos, Hollywood yıldızları için bir kaçış yeri. Buradaki en lüks otellerden bir olan Las Ventanas Al Paradiso'da (Cennete Pencereler) G20 delegeleri için yerler ayırtıldı. Otel, spasıyla ünlü. Jennifer Lopez de burada açık havada masajın keyfini çıkarmıştı. Bu yılın başında Cameron Diaz ve erkek arkadaşıyla George Clooney de buradaki kumsalda görüntülenmişti. Britney Spears, Barbra Streisand, Leonardo di Caprio, Simon Cowell, Hugh Jackman, Celine Dion ve Oprah Winfrey de bu otelde kalmışlardı. Otelin odalarında yılın belli dönemlerindeki balina geçişlerini izlemek için teleskoplar da bulunuyor."