BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç BDP'deki Zana çatlağına çattı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede herkesin desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede kim katkı sağlamak istiyorsa dinlemek zorunda olduklarını bu görevden hiç bir partinin kaçmaması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun çözüm için attığı adımı önemsediklerini ifade eden Arınç, Leyla Zana'nın sözlerine destek çıktı! Arınç'ın AK parti için açıkladığı yeni oy oranı salonu çoşturdu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Kongresi'ne katıldı. Suriye ile Türkiye arasında akrabalık bağları bulunduğunu belirterek, bu ülkede bir kandil gecesinde yaşanan olayların fevkalade üzüntü vericiği olduğunu söyledi.

Arınç, Türkiye'deki terör meselesine de aynı gözle baktıklarını, her gün bir şehit cenazesinin, her gün hunharca işlenen bir cinayetin acısını duymanın fevkalade üzdüğünü ifade etti.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADIMINI ÖNEMSEMELİ" 

Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi ziyaret ederek, ''Bu konuda istişare etmenin gerekli olduğunu'' ifade etmesinin çok olumlu bir gelişme olduğunu, bu sebeple Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiğini söyledi. Terörün 75 milyonun meselesi olduğunun altını çizen Arınç, şöyle konuştu:
 
''Terörle mücadeleye kim katkı sağlamak istiyorsa bizim onu dinlemek, onu anlamak ve gereğini yapmak gibi bir görevimiz vardır. Bu görevden de hiç bir partinin kaçmayacağını, kaçmak istemeyeceğine şahsen inanıyorum. Biz mücadelemizi yapıyoruz ama birisinin de söyleyecek bir sözü, bir tavsiyesi varsa bunu TBMM içinde de bizzat görüşmek suretiyle de yapabilir.''
 
LEYLA ZANA'NIN SÖZLERİNE DESTEK!
 
Kongrede Leyla Zana'nın 'Bunu çözerse AK Parti ve Tayyip Erdoğan çözer' sözlerini hatırlatan Arınç, BDP ile hatta örgütle iç içe, yan yana olmuş bir insanın bu sözlerine dikkat edilmesi gerekir diye konuştu. Bu sözlerin sahibini "9 köyden kovmaya çalışıyorlar diyerek BDP'deki Zana çatlağına dikkat çeken Arınç şöyle konuştu:

''Onu söyleyeni tehdit etmeye gayret edenler var. Bunu söyleyeni adeta aforoz etmeye çalışanlar var. Ama yanlış yapıyorlar. 75 milyon biliyor ki bu işi başaracak olan parti AK Parti, AK Parti hükümeti ve onun lideri, genel başkanı Tayyip Erdoğan'dır. Allah'ın izniyle biz bunu inşallah en kısa zamanda çözeceğiz. Ama dünyada bile terörle mücadele tek başına başarılı olmuyor. O yüzden bütün ülkelerin terörle mücadeleye katkı vermesini istiyoruz. Bütün ülkeleri terörle mücadeleye çağırırken, Türkiye'deki siyasi partilerin bu işe katkı sağlamaması ne kadar yanlış olur. O yüzden Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu husustaki davranışı ne kadar haklı ve yerindeyse, Sayın Bahçeli'nin de en kısa zamanda 'Bizim de söyleyeceklerimiz var. Biz de bir araya gelmek istiyoruz' demesini bekliyor, ümit ediyorum. Çünkü MHP'nin de, bu ülkede güçlü bir muhalefet partisi olarak söyleyeceklerini beraberce konuşup, anlatmasına Türkiye'nin ihtiyacı var. Bunu yapmayanlar vebal altında kalır, bunu yapanlar milletimizden sadece teşekkür alır.''
 
AK PARTİ'NİN OY ORANI
  
Arınç, 2002 seçimlerinde 11 milyon 500 bin, 2007 seçimlerinde 16 milyon 500 bin, 2011 seçimlerinde ise 21 milyon 500 bin oy aldıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:
 
''Yüzde 35, yüzde 47 ve yüzde 50. Üç seçimde de oyumuz artıyor ve üç dönemdir de tek başımıza iktidarız. Şimdi hamdolsun iki seçmenden birinin oyunu son seçimde aldık. O bir yıl önceydi. Ya şimdi beyler. Şimdi bütün anketler gösteriyor ki AK Parti'nin oyu yüzde 54 gibi. 50 yetmemiş, 51'i aşmışız, 52, 53 ve 54... Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor. Yüzde 54'den bahsediyorum. On kişiden 5,5-6'sı Türkiye'de AK Parti'ye oy verecek. Böyle bir partiye mensupsunuz siz.''
 
AK Parti'nin 10 yılda bir cumhurbaşkanı, 4e TBMM Başkanı, 2 başbakan çıkardığını belirten Arınç, ''On yıldır tek başına iktidarda. Her seçimde oyunu artırıyor. CHP için bir şey demeyeceğim. 1950'den bu yana tek başına iktidar söz konusu değil. Ne yapalım talih utansın. Allah nazardan saklasın, kem gözlerden korusun üç dönemdir geliyoruz. Allah'ın izniyle eğer bu istikamette dümdüz gidersek, dürüst davranmaya devam edersek, millete hizmeti ibadet kabul eder, milletin hizmetkarı olmayı şeref sayarsak bir üç dönem daha gideceğiz inşallah'' dedi.
 
"TÜRK PARASI DAHA GÜÇLÜ"
 
Türkiye'de artık enflasyonun, sabahtan akşama kadar 3 tane fiyat değişikliği getirmediğini vurgulayan Arınç, şunları söyledi:
 
''Enflasyon rakamları artık tek hanelilerde. Türk parası 6 tane sıfır taşımıyor. Bu yükten kurtulduk. Eskiden bir milyon, birin yanında altı tane sıfır vardı. Kurtalan Ekspresi gibi. Başta 1 var, arkada 6 tane vagon var. Bu ağırlıktan kurtulduk ve belki onu da unuttunuz. Unutmayın, Türkiye'de enflasyon oldukça her sene hükümetler bir sıfır ekliyordu. Sabah gidiyordunuz esnafa 'fiyat belli değil öğleden sonra gel', öğleden sonra gidiyordunuz 'fiyat oturmadı akşam üstü gel' diyorlardı. Her üretilen mal ve hizmetin fiyatı günde üç, dört defa değişiyordu. 1999'da DSP-MHP-ANAP hükümetleri dönemi en yakın dönem olduğu için söylüyorum, memur maaşını alır döviz bürosuna gider dövize çevirirdi. 
 
Türk parası itibarsız kalmıştı, herkes dolara endeksli bir hayat yaşamaya başlamıştı. Artık öyle bir dönem yok. Artık Türk parası güçlü ve itibarlı. Çok şükür 2 bin dolardan aldığımız fert başına milli gelir, bugün 10 bin 500 dolara çıktı.''