BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  GÜNCEL

Dumanlı ve Karaca için karar günü

'Terör örgütü üyesi' olamakla suçlanan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dahil tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi için karar saat 14'te açıklanacak.

Abone ol

14 Aralık operasyonuyla gözaltına alınan ve 'terör örgütü üyesi' olamakla suçlanan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca dahil tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi hakkındaki karar bugün saat 14'te açıklanacak.

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Dumanlı ve Karaca ile emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Ertan Erçıktı'nın da bulunduğu 12 kişinin sorgusu İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince yapılmıştı.

Yaklaşık 11 saat süren ifade işlemlerinin ardından karar, hakimlik tarafından bugün saat 14.00'te açıklanacak.

Saat 12.00'de başlayan sorgulamada ilk olarak Ekrem Dumanlı ifade vermişti.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden Hidayet Karaca, 7 saat süren ifadesinde 'Fethullah Gülen'i 1995 yılından beri tanıdığını, Gülen'in demeçlerini ve kitaplarını da fırsat buldukça takip ettiğini' belirtti.

Fettullah Gülen'den talimat almadığını kaydeden Karaca, RTÜK kurallarına uygun bir şekilde, özgürce, demokratik ve hukuk devletinin oluşması için yayın yaptıklarını söyledi.

'Gülen'den talimat almıyoruz'

Samanyolu TV'de yayınlanan Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizileriyle ilgili sorular üzerine Karaca, "Hayal ürünü olan bir diziden gerçek hayatta bir silahlı terör örgütü çıkartmak dünyanın en komik konusudur" diye konuştu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı ise "Fethullah Gülen Hoca Efendi'yi vaazları ve konuşmalarıyla uzaktan tanıdım. Süleymaniye ve Fatih Camii'lerinde verdiği vaazları dinledim. Daha sonra kişisel olarka tanışma imkanı buldum. Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli bir din alimi aynı zamanda fikir adamıdır. Gülen'in kitaplarını ve fikirlerini takip ediyorum" dedi.

Fethullah Gülen'in Zaman Gazetesi ile ilgili 'yönetici olarak herhangi bir vasfı olmadığını' belirten Dumanlı, "Sadece Gülen'in hatfada bir gün Cuma günleri olmak üzere yazılarının yayınlandığı 'Kürsü' başlıklı köşesi vardır. Gülen'in Zaman Gazetesi'nin yayın politikasına müdahalesi söz konusu değildir. Onun talimatları ile şekillenmez" ifadelerini kullandı.

Dumanlı'nın avukatı Gazi Tanır, adliye çıkışında suçlamalara dair maddi delillerin ne olduğunu sorduklarına, yanıt olarak kendilerine "Gazetede yayınlanan iki köşe yazısı ve Hocaefendi'nin (Fethullah Gülen) bir sohbetinin bir metninin gazetenin üçüncü sayfasında yayınlanması" bilgisinin verildiğini söyledi.