BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Donald Trump cami mi ziyaret edecek?

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, ABD başkan aday adaylarından Donald Trump'ı Londra'daki Finsbury Park Camisi'ne davet etti.

Abone ol

Huffington Post haber sitesine açıklamalarda bulunan Corbyn, Birleşik Krallık'taki yaşamın nasıl olduğunu Trump'a şahsen göstermek istediğini söyledi.
Türkçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Finsbury Park mahallesinin de yer aldığı Islington North bölgesini İngiliz Parlamentosunda temsil eden İşçi Partisinin lideri Corbyn, Trump'ın Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanmasını istemediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Eğer Donald Trump Britanya'ya gelmek istiyorsa ne güzel. Gelebilir ve bana Finsbury Park Camisi'ni gezerken eşlik edebilir. Ardından benimle birlikte bir sinagoga da gelebilir. Orada dolaşıp, laflayabiliriz. Biz bu ülkenin her bir köşesinde, Londra'da, Birmingham'da, Leicester'da, birbiriyle uyumlu, çok kültürlü ve çok inançlı bir toplum oluşturmayı başardık. Trump'ın gelip, bunu görmesi memnuniyetle karşılanır. Belki birşeyler öğrenir."
Bu arada, ülkesi ve ABD arasındaki "özel ilişkiye" son verilmesi gerektiğine işaret ederek, İngiltere'nin artık "daha bağımsız bir dış politikaya" sahip olmasının vaktinin geldiğini bildiren Corbyn, "Son 60 yıldır, tüm dünya genelinde, temelde ABD'nin dış politikasını takip etmiş olmamızdan ötürü endişeliyim" dedi.
Finsbury Park Camisi
İşçi Partisi'nin Genel Başkanı Corbyn, geçen ay Finsbury Park Camisi'ne molotofkokteyli ile saldırı girişiminin ardından düzenlenen dayanışma eyleminde de yer almıştı.
Kimliği belirsiz bir kişinin avlusuna attığı molotofkokteyli nedeniyle yangın tehlikesi atlatan ibadethanenin önünde toplanan gruba katılan Corbyn, burada yaptığı konuşmada, "Toplum bu saldırganlara ve aşırı sağa geçit vermeyecek. Onlar hayal görmeye devam edebilirler. Çünkü toplumumuz, sadece burada Finsbury Park'ta değil, bütün Britanya'da, çok kültürlü bir toplum olduğumuzu anlamış durumda. Bu saldırı toplumu bölmeye, bir dini diğerinden, bir etnik grubu diğerinden ayırmaya yönelik ise bunu asla başaramayacaklar" ifadelerini kullanmıştı.
ABD'li iş adamı Donald Trump bu ay başında, başkanlık seçimi için yürüttüğü kampanya kapsamındaki bir konuşmasında, göçmen ya da turist olarak ABD'ye gelmek isteyen Müslümanların ülkeye alınmaması için çağrıda bulunmuştu.