BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Dolandırıcı gelin dedeyi atlatamadı

İmam nikahıyla evlendiği kadın 10 bin TL'lik ziynet eşyalarını alıp kaçınca...

Abone ol

Adana'nın Tufanbeyli İlçesi Elaman Köyü'nde oturan 67 yaşındaki Durdu Doğan ile resmi nikahsız evlenen kadın, düğünde takılan 10 bin TL’lik ziynet eşyalarını alıp kaçarken kaza yapınca, dolandırıcılık ortaya çıktı.

Eşi 10 yıl önce ölen Durdu Doğan, evlenmek istediğini söylediği yakınları tarafından bir süre önce Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde oturan 39 yaşındaki Fatma Ö. ile tanıştırıldı. Doğan, beğendiği Fatma Ö.'yü yakınlarından istetirken 4.5 bin TL başlık parası ödedi. Ziynet eşyaları da aldıran Fatma Ö. ile Durdu Doğan 3 gün önce Elaman Köyü'ne yapılan düğünle nikahsız evlendi. Durdu Doğan, bugün resmi nikah için Tufanbeyli İlçesi’ne gitti, bu sırada Fatma Ö. de kendisini almaya gelen 43 yaşındaki Vedat A. yönetimindeki 01 OG 345 plakalı otomobille köyden kaçtı. Ancak içinde bulunduğu otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu virajı alamayınca şarampole uçtu. Kazada Fatma Ö., Vedat A. ve beraberlerindeki Zübeyde Ö. yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan yaralılardan Fatma Ö. kalçasındaki kırık nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayı öğrendikten sonra jandarmaya başvuran Doğan, “Fatma Ö.'nün dayısı olduğu söylenen birine 4.5 bin TL başlık parası verdim. Mutlu yuva hayali kurarken dolandırıldım. Yaklaşık 10 bin TL'lik ziynet eşyasını alıp kaçmış” dedi. Soruşturma sürüyor.