BIST 8.798
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,30
HABER /  EKONOMİ

Doğalgaz ucuzluyor işte indirim miktarı ve zamanı

Doğalgaza indirim geliyor. Doğalgaz indirimine ilişkin son dakika açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Albayrak, doğalgaz indirim oranının yüzde 10 olduğunu açıkladı.

Abone ol

Doğalgaz fiyatlarına indirim yapılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1 Ekim 2016 cumartesi gününden itibaren doğalgaz fiyatlarına yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nu ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

İndirim oranının yüzde 10 olacağını ifade eden Albayrak, “Doğalgazdaki indirim, 1 Ekim itibarıyla tüketiciye yansıtılacak. Doğalgazdaki yüzde 10 indirim inşallah son çeyrek Türkiye ekonomisinde sanayicinin rekabet gücüne katkı sağlayacak. Hem endüstri kullanıcıları hem tüketiciler için 1 Ekim'den itibaren doğalgaza yüzde 10 indirim gelecek. Elektrikte herhangi bir zam öngörmüyoruz" diye konuştu.

YERLİ KÖMÜR KULLANIMI

Berat Albayrak diğer konularda ise şunları söyledi:

"Yerli kömüre dayalı üretimde ihale için 5-6 bölge belirledik. Önümüzdeki hafta Çayırhan Santrali için ilana çıkılabilir. Yıl sonunda yerli yenilenebilir enerji için önemli adımlar atıldığına şahit olacağız. Alım garantisiyle birlikte yenilenebilir enerji santralleri için ilana çıkacağız. Bu konuda yerli ve yabancılardan çok yoğun talep var.

Putin'in ekimdeki enerji kongresinde Türkiye'de olması hasebiyle Türk Akımı için olumlu bir adım atılabilir mi ona bakılıyor."