BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır ve Tunceli'de askere saldırı

Diyarbakır Lice'de güvenlik güçlerine ateş açıldı, Tunceli'de ise polis karakoluna molotof atıldı

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde üç ayrı noktada izinsiz gösteri yaparak yol kapatan gruplara, güvenlik güçlerince müdahale edildi. Olaylar sırasında açılan ateşe, güvenlik güçleri karşılık verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır-Bingöl ve Muş karayolunun (Kocaköy-Duru, Hani-Lice, Lice-Kulp karayolları arasında üç ayrı nokta), terör örgütüne müzahir gruplar tarafından kesilerek trafiğe kapatılmaya teşebbüs edildiği bildirildi.

Güvenlik güçlerinin, Hani-Lice karayolu Kutlamış Mahallesi mevkisinde 5-6 aracı durdurup yolu trafiğe kapatmaya çalışan gruba müdahale ettiği duyurulan açıklamada, 15 dakika sonra yolun açıldığı ve bu kişilerin kaçtığı ifade edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ATEŞ AÇTI

Kaçanların yakalanması amacıyla devam eden takip sırasında bölgede barındığı değerlendirilen ve sayıları tespit edilemeyen bir grup terör örgütü mensubu tarafından birliklere silahlı saldırı yapıldığı aktarılan açıklamada, iki zırhlı araçta hasar oluştuğu ve güvenlik güçleri tarafından sadece ateş açılan noktalara misliyle karşılık verildiği vurgulandı.
 
Bundan bir süre sonra Yapraklı Mahallesi'nde yol kesme girişiminde bulunan grubun da dağıtıldığı bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır-Bingöl karayolunun Çağıl mezrası bölgesinde sivil araçların intikalinin emniyetini sağlayan Jandarma Özel Harekat Timine ait bir zırhlı araca müzahir grup tarafından ses bombası, molotofkokteyli ve havai fişek atıldı. Bu sırada zırhlı araca, bölgede bulunan hakim arazi kesimlerinden uzun namlulu silahla ateş edilmesi üzerine sadece ateş açılan noktalara ateşle karşılık verildi. Vatandaşların güvenli seyahat etmelerinin sağlanması için kararlı çalışmalar devam edecektir."

TUNCELİ'DE POLİS KARAKOLUNA SALDIRI

Tunceli'de Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine ve merkezin önündeki polis araçlarına molotofkokteyli, havai fişek ve taş atan yüzleri maskeli grup, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dağıldı.

Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli grup, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. Grup, bir süre sonra, aynı caddedeki Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine ve merkezin önündeki polis araçlarına molotofkokteyli, havai fişek ve taş attı.

Polis ekipleri, gruba basınçlı suyla müdahale etti. Ara sokaklara kaçarak polis araçlarına molotofkokteyli ve taş atmaya devam eden grup, basınçlı su ve biber gazıyla yapılan müdahale sonrası dağıldı.

Gösteriler sırasında bazı iş yerlerinde hasar oluştu.