BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  GÜNCEL

20 bin kişilik salona sığmadılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinlemek üzere gelenler 20 bin kişilik Köln Arena’ya sığmadı. <br/>Başbakan Erdoğan’ı Arena’ya ...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinlemek üzere gelenler 20 bin kişilik Köln Arena’ya sığmadı.
Başbakan Erdoğan’ı Arena’ya gelişinde hem içeride hem dışarıda coşkulu karşılayan Türk vatandaşları, Erdoğan’ın konuşması boyunca da “Bu millet seninle gurur duyuyor”, “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganları attı. Türk vatandaşları, Erdoğan’ın konuşması sonrasında ise kendileriyle yapılan röportajlarda Başbakan’a olan sevgilerini dile getirdi.
Başbakan Erdoğan’ı çok sevdiğini söyleyen bir vatandaş, "Sevincim bir hafta öncesinden başlamıştı. Almanya’da yaşadığım için görme imkanım zordu, ölmeden dünya gözüyle görmek istiyordum, bu nedenle çok mutluyum" derken Hollanda’dan gelen bir vatandaş da, "Ben ilk defa Başbakan’ı gördüm. Geldiği için çok memnun oldum. Konuşması da çok hoştu" dedi.
Başbakanın konuşmasını yerinde bulduğunu dile getiren bir başka gurbetçi vatandaş ise, "Sakince hiç kimseyi kışkırtmadan, Almanya basınında yer alan haberlerle hiç ilgisi olmayan bir konuşma yaptı Başbakan. Hiç kimseyi hiddetlendirmeden, kızdırmadan konuştu. Artık bundan sonra Alman basını yarın ne diyecek bilemiyorum” dedi.
Hamburg’dan geldiğini belirten Ali Ekinci isimli vatandaş ise, “Olması gereken bir programdı ve muazzam oldu. Başbakanımız güzel bir konuşma yaptı, bundan daha güzel, daha doğal bir konuşma olamazdı zaten" şeklinde konuştu.
(İHA)