BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır ve Şırnak'tan şehit haberleri art arda geldi

DİYARBAKIR Lice ve Şırnak merkezden art arda şehit haberleri geldi. Lice'de 1 asker şehit olurken, Şırnak'ta bir köy korucusu yaşamını yitirdi.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri üçgeninde devam eden operasyonlarda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı, 1 terörist de etkisiz hale getirildi.

Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilanından sonra başlayan operasyonlar devam ediyor. Operasyonu yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı terösitler arasında bugün sabah erken saatlerinde Çavundur Bölgesi'nde sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada açılan ilk ateş sırasında 1 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi ek binasında tedaviye alındı. Çatışmada 1 teröriste de öldürüldü. Bölgede PKK'lı terösitlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor.

İKİNCİ ACI HABER ŞIRNAK'TAN

Şırnak’ta görev değişimine giden köy korucularına PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu bir köy korucusu şehit oldu.

Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki maden kömür ocakları mevkisinde yol emniyetini sağlayan geçici köy korucularına PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Açılan ilk ateşte ağır yaralanan geçici köy korucusu Şehabettin Gök, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen şehit oldu.

Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor.

AĞRI'DA OPERASYON

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi yakınlarındaki Tendürek Dağı'nda, 10 şehidin ardından PKK'ya yönelik karadan ve havadan operasyonlar sürdürülüyor.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü'ndeki Karakuş Tepede 15 Eylül günü bir grup PKK'lı teröristin roketatar ve otomatik

silahlarla saldırması sonucu çıkan çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 jandarma er ile bölgeye giderken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 emekli köy korucusu şehit olmuştu.

Tendürek Dağı'nın eteklerinden geçen Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçelerini birbirine bağlayan karayolu ulaşıma kapalı tutulurken Doğubayazıt'taki 1'inci mekanize Tugay Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler, iki gündür Tendürek Dağı'nda belirlenen terör hedeflerini havadan vuruyor. Bölücü terör örgütü mensuplarının barındıkları mağaraları çembere alan askeri birlikler de karadan atış yapıyor. Somkaya köyü tepesinde bulunan tanklar ise teröristlerin barındıkları mağaraları ateş altına alıyor. Yetkililer, Tendürek Dağı'nın terör örgütünden temizlenene kadar operasyonların süreceğini söyledi.

MARDİN'DE BOMBALAR BULUNDU

Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde etrafı tel örgüyle çevrili ve halen sokağa çıkma yasağın devam ettiği 6 mahalleden biri olan Yenişehir'de bulunan el yapımı 2 bomba, güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Nusaybin İlçesi'ndeki Paşa, Fırat, Yenişehir Dicle, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde operasyonlar sona ermesine rağmen güvenlik güçlerinin arama-tarama çalışmaları devam ediyor. Devam eden çalışmalar kapsamında bugün Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı ve tahrip gücü yüksek 2 adet bomba bulundu. Alınan güvenlik önlemleriyle birlikte bulunan 2 bomba, kontrollü bir şekilde imha edildi. Şiddetli patlama sesi nedeniyle vatandaşlar paniğe kapılırken, kontrollü patlama olduğu açıklandıktan sonra vatandaşlar sakinleşti.

DEPODA BOMBA HAZIRLARKEN YAKALANDILAR

Adana'da depo olarak kullanılan bir iş yerine baskın düzenleyen polis, PKK gösterilerinde kullanılmak üzere el yapımı patlayıcı hazırlayan 8'i çocuk 14 kişiyi gözaltına aldı.

Merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde, depo olarak kullanılan bir işyerine malzemeler taşındığı ve çocuk ve gençlerden oluşan grubun içeriye girip uzun süre çıkmadıkları bilgisini aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, depoya baskın düzenledi. İçeride bulunan 8'i çocuk 14 kişi gözaltına alındı. Ekiplerin yaptığı aramalarda, bomba yapımında kullanılan patlayıcı maddeler, çivi ve metal parçaları ele geçirildi.

Terör örgütü PKK yandaşları sorgulanmak üzere Çocuk Şubesi ile Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

HAKKARİ'DE UÇAK HAREKETLİLİĞİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece saatlerinde uçak hareketliliği yaşandı.

Yüksekova kırsalındaki hava hareketliliği dün saat 23.00 sıralarında başladı. Van yönünden gelen savaş uçaklarının Yüksekova'nın Cilo-Sat dağları ile Kadıköy bölgesindeki bazı kırsal alanların üzerinde uçuş yaptığı ve bu alanlarda PKK'lı teröristlere ait bazı hedefleri vurduğu belirtildi.