BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  SEÇİM

Diyarbakır Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Seçim öncesi Diyarbakır'da miting yapacak olan Başbakan Erdoğan için çözüm süreciyle ilgili Kürtçe yazılı afişleri bilboardlara asıldı.

Abone ol

DİYARBAKIR'da bugün miting düzenleyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecinin mimarı olduğuna dair Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlar, demokratik özerkliği savunan BDP ile federasyon isteyen HAKPAR afişleriyle bilboardlarda yanyana asıldı.

Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda bugün saat 15.30'da miting düzenleyecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişi nedeniyle bir çok yerde Türkçe ve Kürtçe yazılı afişleri asıldı. Başbakan'ın gelişini günler öncesinden Kürtçe müzikler çalarak kentte sürekli gezerek duyuran Ak Parti minibüsünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gece karanlığında enselerinden vurularak öldürülen faili meçhullerin acısını da çok iyi biliyoruz" konuşması da dinletildi. Diyarbakır'daki bilboardlar ise Erdoğan'ın gelişi nedeniyle renkli görüntülere sahne oldu.

Kentin hemen her yerindeki bilboardlara daha önce BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ile Belediye Başkan Vekili adayı Fırat Anlı'nın fotoğrafları bulunan üzerinde sarı, kırmızı, yeşil şerit bulunan Türkçe, Kürtçe yazılı, 'Öz yönetimle, özgür kimliğe' ile Türkiye'de federasyon sistemini savunan Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HAKPAR)n afişlerinin yanında Başbakan'ın çözüm sürecinin mimarı olduğuna dair Türkçe ve Kürtçe yazı ve fotoğrafının bulunduğu afşilerde bilboardlarda yanyana yerini aldı.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından asılan Başbakan Erdoğan'ın afişlerinde "Çözüm sürecinin mirarı, kardeşliğin teminatı sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da. Tüm Halkımız davetlidir" anlamına gelen Kürtçe "Mîmarê pêvajoya çareserîyê, teminata bratîye, brêz serokwezirê me, Recep Tayyip Erdoğan li Diyarbekirêye. Em lı benda hemu gelên xwe ne" yazısı yer aldı.