BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,16
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden İncirlik iddiasına yanıt

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Kuzey Irak'a yardım götüren uçaklarının İncirlik Üssü'ne inmesine izin verilmediği iddiasını yalanladı.

Abone ol

Alman Hava Kuvvetleri'nin bugün (Çarşamba) Kuzey Irak'a yardım malzemesi götürmek üzere yapması planlanan seferinin, Türkiye'nin İncirlik Hava Üssü'ne iniş izni vermemesi nedeniyle ertelendiği öne sürüldü. Ancak Ankara, iddiayı yalanladı. 

HABER DOĞRU DEĞİL

Dışişleri Bakanlığı ve askeri kaynaklar, Türkiye’nin “dinleme krizi”nden sonra Alman askeri nakliye uçağının İncirlik'e inmesine izin vermediğini öne süren haberin doğru olmadığını bildirdi.

TAMAMEN GERÇEK DIŞI 

Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre, Dışişleri kaynakları, “15-18 Ağustos tarihleri arasında Erbil’e yardım götüren 8 ayrı Alman uçağına iniş ve geçiş izni verildi. Almanya’dan 3 uçak için daha izin talebi var, bunlar da havacılık kurallarına uygun olarak sıraya konuldu. Bu nedenle Türkiye’nin insani yardım amaçlı uçuş yapacak Alman uçaklarına izin vermediği haberi tamamen gerçek dışı. İzlenimimize göre bu haberi Almanya’nın Sesi de bir başka ajanstan almış. Almanya’nın Sesi’ne de durum bildirildi” dedi.

44457.jpg