BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Devletin zirvesi bugün İzmir'de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, referanduma bir hafta kala, bugün saat 15.00’te İzmir Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde olacak.

Abone ol

16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Anayasa referandumu için son bir haftaya girilirken, Ak Parti en büyük mitinglerinden birini bugün İzmir’de düzenliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Gündoğdu Meydanı’nda saat 15.00’te halka seslenecek. Erdoğan ile Yıldırım, hazırlıkların günler öncesinden sürdüğü meydanda İzmirlilerle buluşacak, evet oyu isteyecek.

 ‘Evet Platformu’ bu miting için çalışmalarını günlerdir sürdürüyor. Meydanda, 40 metre genişliğinde ve 10 metre yüksekliğinde, çelik konstrüksiyondan bir sahne hazırlandı. Mitingi, 300 tekne de denizden takip edecek.

AK Parti İl Başkanlığı, Erdoğan ve Yıldırım’ı karşılamaya hazırlanıyor. İzmir’de son dönemlerdeki en büyük mitingi düzenleyeceklerini vurgulayan Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Referandumdaki iddiamızı ortaya koyan, son dönemde giderek daha da coşkulu hale gelen kampanyalarımızın ivme kazanacağı bir miting olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın şeref vereceği İzmir’de halkımız güçlü şekilde evet diyecek” dedi.

Parti olarak çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını kaydeden Delican, Gündoğdu Meydanı’ndaki buluşma için tüm önlemlerin alındığını, heyecanla Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ı beklediklerini kaydetti. Delican, “Çalışmalarımız sırasında büyük duyarlılık gösterdiğini gördüğümüz halkımızı meydana bekliyoruz. Yaklaşık 5 bin de otobüs kaldırıyoruz. Meydandaki coşkuya katılın” dedi. Miting dolayısıyla, Gündoğdu Meydanı ve 1. Kordon bariyerlerle kapatıldı. Bugün, güvenliği 3500 polisin sağlayacağı belirtildi.