BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Dereceye girenler ödüllendirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Kapalı Spor Salonu Mimari Fikir Projesi”nde dereceye girenler ödüllendirildi.

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Evi’nde düzenlenen ödül töreninde, kalkınma ve demokrasinin yerelde başladığını söyledi.

Herkesin katkısının bulunduğu bir Gaziantep inşa etmek istediklerine vurgu yapan Şahin, katılımcılığı sonuna kadar destekleyerek, bu şehrin yetiştirdiği insanları bu şehrin yönetiminde ve projelerinde söz sahibi yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Projenin çok önemli olduğunun altını çizen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Deneyimli yöneticilerin tecrübelerini yetenekli, dinamik gençlerle birleştirdiğimiz zaman muhteşem eserler ortaya çıkıyor. Bu çalışma bizim için önemli. Çünkü kentin nüfusunun çoğunluğu genç olduğundan eğitim odak noktamız. Şehri ileri götürmek için spor, ilim altyapımızı güçlendirmemiz lazım. Bu yarışmayla insan gücünü, mimari altyapıyı kullanarak gerçekleştirmek istediğimiz hedefi ortaya koymuş olduk.”

Şahin, yarışmaya katılımcılık ve sosyal sorumluluk olarak bakılması gerektiğini belirtti.
TMMOB Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu da yetenekli, deneyimli, mesleğe yeni başlayan mimarlara iş olanağı sağlamak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile bir proje başlattıklarını aktardı.

Severoğlu, dereceye giren 6 kişiden 3'üne mansiyon ödülü verileceğini, diğer 3 kişi arasından da birincinin belirleneceğini aktardı. Severoğlu, birinciliğe seçilen projenin uygulanacağını kaydetti.
Yarışmada dereceye girenlere ödüllerin verildiği törenin ardından “Kapalı Spor Salonu Fikir Projesi Sergisi”nin açılışı yapılarak, sergi gezildi.