BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  GÜNCEL

Der Spiegel'den olay yazı Erdoğan'dan hoşlanmıyor ama...

Alman Der Spiegel dergisi Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'hoşlanmadığını ancak ona ihtiyacı olduğunu' yazdı.

Abone ol

Alman Der Spiegel dergisinde Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyaretini kaleme alan Philipp Wittrock önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Wittrock, Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hoşlanmadığını ancak mülteciler konusunda ona ihtiyacı olduğunu belirtti.

ANGELA MERKEL'İN TÜRKİYE ZİYARETİNDEKİ AMAÇ

18-19 Şubat 2016 tarihleri arasında toplanması planlanan Avrupa Birliği zirvesi öncesinde Merkel'in sığınmacı politikası konusunda kendisine yapılan eleştirileri engellemeye dönük bir ''ara muhasebe'' çabası içinde olduğu ve bugünkü ziyaretin de bu amaçla planlandığı belirtildi.



TÜRKİYE EN AZ 5 MİLYAR AVRO İSTİYOR

Berlin-Ankara arasında mekik dokuyan Merkel-Davutoğlu görüşmelerinin asıl gündemini sığınmacı krizi oluşturuyor. Avrupa Birliği ülkelerine sığınmacı olarak gitmek isteyenler açısından transit ülke konumunda olan Türkiye'nin 3 milyar avro karşılığında bu akını durudurması kararlaştırılmıştı. Ancak Davutoğlu'nun en son Merkel ile görüşmesinde bu rakamın yeterli olmadığı, Türkiye tarafının ''en az 5 milyar avro istediği'' basına yansımıştı.

Bugünkü ziyaretin sözü geçen bu pazarlıkla ilgili olduğu da basına yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.