BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan yaralandığı iddia edilen abisiyle ilgili açıklama

Selahattin Demirtaş Kuzey Irak'ta PKK kamplarında kaldığı idida edilen abisi Nurettin Demirtaş'ın yaralandığı haberiyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Anadolu Ajansı dün duyurduğu haberinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda Demirtaş'ın abisinin de yaralandığını belirtmişti. Bu iddia Demirtaş'a soruldu.

Demirtaş, soruya ''Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberi teyit ettiğimi söyleyemem. Çünkü abim Kandil’de değil. IŞİD’e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD’e karşı halkı için direniyor'' yanıtını verdi.

PKK'YA 8. HAVA HAREKATI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PM öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu. Demirtaş, abisinin durumunu soran gazetecilere şu yanıtı verdi:

IŞİD'E KARŞI BEDELLİ ASKERLİK YAPMIYOR ABİM

"Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberi teyit ettiğimi söyleyemem. Doğru da olamaz. Çünkü abim Kandil’de değil. Direniş ordusunun içinde direniyor ama kendisinin durumuyla ilgili bir bilgim yok. IŞİD’e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD’e karşı halkı için direniyor. Böyle bir barbarlık içinde ölebilir, yaralanabilir de… Böyle bir durumda boyun bükecek halimiz yok."

nurettin.20150801134824.jpg