BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,33
HABER /  SEÇİM

Demirtaş İstanbul Önder Ankara'dan aday

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İstanbul'dan, Sırrı Süreyya Önder'in ise Ankara'dan aday gösterileceği iddia edildi.

Abone ol

Seçimlerde yüzde 10 barajını aşmayı hedefleyen HDP'de aday belirleme çalışmaları sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İstanbul'dan, Sırrı Süreyya Önder'in ise Ankara'dan aday gösterileceği iddia edildi.

İstanbul’un Kürt ve sol/sosyalist oylarını hedefleyen HDP'nin Selahattin Demirtaş'ı İstanbul'dan aday gösterileceği iddia edildi. Hürriyet'te yer alan habere göre HDP İmralı Heyeti üyesi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Ankara 1’inci bölge birinci sıradan aday gösterilecek.

demirtaş-önder.jpg

ANKARA’DA KOZ SIRRI SÜREYYA ÖNDER

Ankara adaylığıyla ilgili Hürriyet’e konuşan Sırrı Süreyya Önder, “İstanbul’dayım, yakın bir zamanda Ankara’ya gelmeyi düşünmüyorum. Çünkü Ankara’ya aday olarak geleceğim, partimin Ankara adayı olarak geleceğim. Şimdilik beni beklemeyin” dedi.

FİKRİ SÖNMEZ’İN OĞLU DİYARBAKIR’A

HDP’nin adayları arasında Devrimci Yol hareketinin önemli isimlerinden, eski Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in oğlu Naci Sönmez de bulunuyor. Sönmez’i Diyarbakır’dan aday göstermeyi planlayan HDP, bu yolla Karadeniz seçmenine “Türkiyelileşme mesajı” verecek.