BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DEAŞ'ın elinde kaç Türk askeri var?

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, DEAŞ'ın elindeki Türk askerlerinin infaz edildiği yönündeki iddialar için ilk açıklamayı yaptı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, DEAŞ'ın elindeki Türk askerlerinin infaz edildiği iddiası ve yayınlanan videolar için yaptığı açıklamada 3 askerin örgütün elinde olduğunu kabul etti.

Fikri Işık, DEAŞ'ın elinde şu ana kadar 3 tane askerimizin olduğunu ifade ederek, onun dışındaki iddialar ve yorumların teyit edilmiş bilgi olmadığını söyledi. Işık açıklamasının devamında ise şunları kaydetti:

"Şu anda Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Allah'a hamd olsun El Bab'ın en kritik yeri olan Hastane Tepesi'ni DEAŞ'tan temizledik. En kritik nokta ele geçirildi ama önümüzde daha yapacak işlerimiz var. Bu ülkede, bu kritik süreçte bölgemizde bütün dengelerin değiştiği, bütün kartların yeniden karıldığı bu dönemde herkesin sorumlu davranması gerekiyor. Bir taraftan terör örgütlerinin Türkiye'yi çekmek istediği tuzaklara karşı hepimiz çok dikkatli olmalıyız, diğer taraftan da birliğimizi ve beraberliğimizi bozacak hiçbir harekete girişmemeliyiz, tevessül etmemeliyiz."