BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,51
HABER /  POLİTİKA

DBP'li Yüksek'ten yine skandal sözler

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Türkiye'yi bölge halkını vergilerle sömürdüğünü iddia etti.

Abone ol
Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, kaçak elektrik kullanın çağrısının ardından bu kez de bölge insanının vergi vermemesi gerektiğini söyledi. İşte Yüksek'in o skandal sözleri;

DBP Siirt İl Örgütü’nce sözde“Öz yönetim ve özerklik” başlığıyla toplantı düzenlendi. Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıya, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve çok sayıda partili katıldı. Daha önce 'Kaça elektrik kullanın' çağrısı yapan Kamuran Yüksek, yine büyük bir skandala imza attı.

VERGİ İÇİN "HIRSIZLIK" DEDİ

Bölgedeki tüm enerji kaynaklarının bölge halkının malı olduğunu ileri süren Yüksek, vergi için hırsızlık nitelemesinde bulundu. Bölge insanına vergi vermeyin çağrısında bulunan Yüksek şöyle konuştu;
 
“Buraya gelip burayı sömürenler hırsızdır. Gelip sizin elinizden alanlar hırsızdır. Sizin nafakanızı alıyor sofranızdan alıyorlar. Vergi dahi vermemeniz lazım. Kime veriyoruz vergiyi Ankara'ya, Ankara ne yapıyor bizim vergimize? Tank yapıyor, top yapıyor, silah yapıyor gelip bizim başımıza yakıyor. Yerel meclisler olmalı yeni sistemde. Yeni düzende vergiler meclise verilmeli. Buranın gelirleri burada kalmalıdır. Bizim insanlarımız halkımız istifade etmelidir.

"BUNLARIN HEPSİNİ GERİ ALACAĞIZ"

Bizden çalıyorlar bizim hayatımızdan çaldılar. Artık geri almamızın zamanıdır. Bunların hepsini geri alacağız. Yani neresinden alırsak alalım ekonomik olarak işsizliğin yoksulluğun ortadan kalkmasının yolu ekonomik özerkleşmesidir.

YİNE ÖZERKLİK İSTEDİ

Dilimizin kimliğimizin özgürleşmesi için özerklik lazım. Kendi kimliğimizle kendi dilimizle yönetelim kendimizi. Merkeziyetçi tekçi çözüm değil. Çözüm yerel demokrasi özerklik ve otonomdur ve buna benzer formülerdir. Buna karşı onlar halka karşı saldırı devam ettikçe halk asla teslim olmayacak. Bizler teslim olmayacak, geri atım atmayacağız. Çünkü artık geleceğimiz görüyoruz. Bu geleceğe bir kez tutunduk bir daha geri atım atmayacağız.”