BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Davutoğlu'nu yakından tanımak için bu kitabı okuyun

2014 Eylül ayında 2.baskısını yapan, Lore Kitap’tan Fatih Bayhan imzalı iddialı bir kitap “Dip Dalga Davutoğlu”.

Abone ol

Lore Kitap’tan Fatih Bayhan imzalı iddialı bir kitap “Dip Dalga Davutoğlu”...

Bayhan, "Türkiye’nin stratejik aklı'' başlığı altında; Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun fikirleri ışığında, ülkemizin dış politikasını, uluslararası ilişkilerini yazar-araştırmacı-stratejist ve gazeteci kimliğiyle analiz ediyor.

Bayhan kitapta ''Güneş doğarken; Kudüs'ü, Medine'yi ve İstanbul'u aynı anda görmek isteyen adam...'' diye tanımlıyor Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu. 

başliksiz-1.20140929153354.jpgDavutoğlu'nun: "Öksürmek bir hastalık göstergesi gibi görülebilir ama bir açıdan da insanın hastalığa teslim olmadığını gösterir, 'hayatiyet' demektir.’’ sözleriyle konuyu farklı bir şekilde ele alması akıllara; "Biz, Türkiye’yi büyük Türkiye yapma yürüyüşündeyiz” cümlesini getiriyor.

İşte Bayhan’ın Başbakanımız Sayın Davutoğlu’ yla ilgili gözlem ve analizlerinden çarpıcı bölümler:

Son yüzyılın 'hasta adamı' olarak şöhret bulan Türkiye’nin yüzyılın sonundaki öksürüklerini, 'ölümcül belirtiler' olarak değil de " iyileşme emareleri" nden saydı. Ülkenin son 10 yıllık dış politikasını, konjonktürün Türkiye’ye hatırlattığı "tarihin idraki" üzerinde yükseltti.

"Stratejik derinlik" çerçevesinde Türkiye’nin zaman ve mekân algısı ile farkındalığını kökten değiştirdi. Bunalım unsurlarıyla hesaplaşmanın ve krizleri fırsatlara dönüştürmenin yollarını aradı. Uluslararası ilişkiler Profesörü Sayın Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Avrupa, Amerika, Afrika, Orta doğu, Kafkasya ve Rusya ile ilişkileri bağlamında uzun vadeli, çok eksenli strateji teorileri üretti. Türkiye bu "stratejik aklı", bütün dünya sathında, ekonomik, siyasi ve kültürel planda uygulamaya geçiriyor.

Gazeteci ve stratejist Fatih Bayhan Dip Dalga 'da; akıcı, açık bir dil ve rakamların ışığında, bu stratejik aklı ve somut adımları ortaya koyuyor…

Başbakan Davutoğlu’nun, Dışişleri Bakanlığı döneminden başlayarak ortaya koymuş olduğu farkındalığı ve bugüne değin görmekte zorlandığımız açılımlarını görebileceğiniz bu kitabı, tarafsız bir bakış açısıyla okuduğunuzda, hem Başbakanımız Ahmet Davuoğlu'nu daha yakından tanıyacak hem de uluslararası ilişkilerimiz açısından bilmediğimiz gerçekleri öğrenebileceksiniz.