BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,73
ALTIN 2.441,17
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Hollande ve Putin'e soykırım tepkisi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Putin'in kullandığı 'soykırım' ifadesiyle ilgili olarak Dışişleri Bakanı'yla görüştüğünü, gerekli diplomatik adımların atılacağını belirtti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, 1915 olaylarının 100. yıldönümünde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Erivan'da düzenlenecek anma törenlerine katılacak olamalarını eleştirdi.

Davutoğlu, iki liderin Ermenistan'a gitmeleri hakkında "Minsk grubunun tarafsızlığına gölge düşürmüştür" yorumunu yaptı. Başbakan Putin'in yaptığı 1915 açıklaması sırasında "soykırım" ifadesini kullanmasıyla ilgili olarak "Dışişleri Bakanımızla görüştüm. Gerekli diplomatik girişimler yapılacak. Rusya ile Fransa'nın Ermenistan'da olmaları Minsk Gubu'nun tarafsızlığına gölge düşürüyor." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından diğer satırbaşları:

Hangi siyasi görüşte olursak olalım, bundan sonra her bayramda el sıkışacağız. Biz hepimiz aynı gemideyiz.

Kendi acılarımızı sahiplendiğimiz gibi bütün halkların acılarını da paylaştık.

Merkel ile telefon görüşmesi yaptım. Almanya ile Osmanlı aynı saftaydı savaşta. Bütün arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu söyledim. Almanya Parlamentosu'nun adımını kabul etmemiz mümkün değil.

Ekonomik yaptırımlar söz konusu, gerekli çalışmalar yapılıyor.

Kaç devlet başkanı Ermenistan'da kaç devlet başkanı Türkiye'de. Onların zirvesi nefret, öfke zirvesi, bizim zirvemiz barış zirvesi.

Bize dönük her türlü tutum güvenimizii sarsar, Türkler onurlarına düşkünlükleriyle bilinirler.

Dünyada bazı çevreler, lobiler, tam bir hareket halinde, Türkiye aleyhtarı bir kampanya yürütürken ve bu kampanyaya bazı kirli çevreler açıkçası tahrik edici bir şekilde katılırken, Türkiye 100 yıllık bir savaşın arkasından, yüzüncü yılında savaştığı ülkelerin liderlerini ülkemizde ağırlıyor.