BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu: Menderes asılırken MHP neredeydi?

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Kütahya mitinginde konuştu, MHP'nin askeri vesayete karşı tutumunu eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerini askeri vesayete göz yummakla suçladı, "Adnan Menderes asılırken CHP neredeydi, MHP neredeydi…" dedi MHP ile yeni bir polemiğin fitilini ateşledi.

ABDÜLKADİR SELVİ'DEN OKTAY VURAL'A TÜRKEŞ YANITI

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Kütahya mitinginde konuştu.  Başbakan Davutoğlu, CHP’nin darbeler karşısında sesiz kaldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

MENDERES ASILIRKEN CHP NEREDEYDİ MHP NEREDEYDİ?

“Şimdi CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye ve arkasındaki paralel çeteye tek tek soralım; şimdiye kadar 27 Mayıs darbesi dolayısıyla CHP’nin bir kınama yaptığını duydunuz mu? 27 Mayıs darbesini kınadılar mı? Herhangi bir gün Kılıçdaroğlu, ondan önceki CHP’liler 27 Mayıs darbesini kınadılar mı? Ben Meclis’te ‘Siz Mısır’da da darbecileri desteklediniz, siz Türkiye’de darbecileri desteklediniz’ dediğimde, Kılıçdaroğlu alınmıştı ama hiçbir zaman darbeye gerçek anlamda karşı çıkmadılar, çıkamadılar.

MHP'den 'bre cahil adam' yanıtı

Davutoğlu'nun sözlerine jet yanıt MHP'li Oktay Vural'dan geldi. Vural Hürriyet'e yaptığı açıklamada, “O zaman MHP diye bir parti yoktu bre cahil adam. O zaman bir sağdan, bir soldan diye insanlar idam edilirken Davutoğlu ne yapıyordu, karyolanın altında mı saklanıyordu? 12 Eylül’de biz işkence gördüğümüzde ne yapıyordu, kebap mı yiyordu?" dedi.

Şimdi 12 Eylül vesilesiyle, 12 Eylül’ün generalinin vefatıyla herkes darbe karşıtı kesiliyor? Peki 27 Mayıs’ta neredeydiniz? Adnan Menderes asılırken CHP neredeydi, MHP neredeydi?”

KILIÇDAROĞLU UTANMADAN CUMHURBAŞKANIMIZLA EVREN'İN ADINI YAN YANA ZİKRETMEYE KALKIYOR

Kütahya’nın 12 Eylül’de darbe Anayasasına ‘hayır’ dediğine işaret eden Davutoğlu, “Kütahya hep demokrasiden yana oldu. Şimdi herkes 12 Eylül dolayısıyla darbelerle, vesayetle hesaplaşmaktan bahsediyor, peki neredeydiniz, 28 Şubat’ta neredeydiniz? 28 Şubat’ta bu milletin evlatları ızdırap çekerken, CHP, MHP, 28 Şubat’ın yanında saf tuttu. HDP ise zaten 12 Eylül’ün ürünü, o baskıların ürünü. Şimdi CHP Genel Başkanı, utanmadan arlanmadan Sayın Cumhurbaşkanımızla Evren’in adını yan yana zikretmeye kalkıyor. Biz her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız da bütün AK Parti kadroları her zaman darbecilerin, vesayetin karşında durduk, durmaya devam edeceğiz. 28 şubat’tan sonra Pınarhisar Cezaevi'ne onurla yürüyen ve hiçbir şekilde darbecilerden medet ummayan cumhurbaşkanımıza kimse dil uzatamaz.”