BIST 10.159
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.395,01
HABER /  SEÇİM

Akdoğan'dan Demirtaş'a şok soru

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a PKK'ya katıldığı iddia edilen Nurettin Demirtaş üzerinden yüklendi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP lideri Demirtaş'a PKK kamplarında fotoğrafları basına çıkan abisi Nurettin Demirtaş'ı hatırlatarak "Senin bir kardeşin var. Ne iş yapıyor? Mesleği ne?" diye sordu.

Akdoğan ile Demirtaş arasındaki atışma sertleşti. Akdoğan'ın HDP'nin baraj altında kalması ihtimalini "süper olur" yorumuyla değerlendirmesi sonrası başlayan polemik kızıştı. Demirtaş'ın "utanmıyor mu" sözlerine Akdoğan'ın yanıtı sert oldu:

KOBANİ OLAYLARINDA İNSANLARI SOKAĞA DÖKTÜN SENDE UTANMA DUYGUSU VAR MI?

"Bugün Selahattin Demirtaş bana cevap vermiş, ben demiştim ya 'Barajı geçemezlerse süper olur' diye. 'Demokrasiye inanan bir insan böyle bir laf eder mi, utanmıyor mu' demiş. Utanma duygusu olsa sen sokağa çıkmazsın. Kobani olaylarında insanları sokağa döktün, onlarca insan hayatını kaybetti. Sende utanma duygusu var mı? Çözüm Süreci'nin düşmanı olan, her türlü sabotajı yapan, düne kadar şikayet ettiğiniz ne varsa yapan paralel yapıyla aşk yaşıyorsunuz. Sende utanma var mı? Çözüm Süreci'ne hiç destek vermeyen, her türlü engeli çıkaran ulusalcı zihniyetle, CHP ile flört ediyorsun. Sende utanma var mı?"

6 AY SİYASETÇİ 6 AY TERÖRİST BU YAKLAŞIM NASIL DEMOKRAT OLABİLİR?

Senin bir kardeşin var. Ne iş yapıyor? Mesleği ne? Terörist, Kandil'de. Bir dönem siyaset yapıyordu. Sonra terörist olmaya karar verdi. Bunlar gece başka gündüz başka, 6 ay siyasetçi, 6 ay terörist. Bu yaklaşım nasıl demokrat olabilir. Milleti kandırıyorlar. Bu oyuna gelmeyelim. Böyle bir zihniyetin barajı geçmesi demokrasi için bir tehlikedir, bir tehdittir."

nurettin.jpg

Takvim'in manşetinde Nurettin Demirtaş'ın silahlı pozları ve PKK'lılarla olan resimleri yayınlandı.

DEMİRTAŞ : 'ERBİL'DE YAŞIYOR' DEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş aile fotoğrafı için poz verdiği gün ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın nerede olduğuna ilişkin soruya şu yanıtı vermişti; -"Üniversite öğrencisiyken hapse girdi, ömrünün yarısını cezaevlerinde geçirdi. Demokratik siyasete girmek istedi, partiye girdi, eş genel başkan oldu. Yargı baskısıyla siyaset yapamayacak bir hale getirdiler. Çok ağır cezalar verdiler kendisine. Çok sayıda dava açtılar. Burada bir kez daha yıllarını cezaevlerinde geçirsin istemedik şu an Erbil'de yaşıyor."