BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu 'Mazluma bağrımızı açtık'

Artvin'de vatandaşlara hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'den gelen sığınmacılarla ilgili olarak "Nereden gelirse gelsin mazluma bağrımızı açtık, açmaya devam edeceğiz" dedi.

Abone ol

Artvin'de seçim mitingi yapan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Nereden gelirse gelsin mazluma bağrımızı açtık, açmaya devam edeceğiz" dedi.

Artvin'de vatandaşlara hitap eden Başbakan Davutoğlu, muhalefete yüklendi, CHP döneminde 146 vatandaşın nasıl öldürüldüğünü anlattı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları

- Artvin'i Kafkas'ın merkezi yapmak istedik. Gürcistan ile vize ve pasaportları kaldırdık. Artvin'in yolu Kafkas dağlarına açıldı.

- Artvinliler Kafkasya'ya barış çağrısı yapmaya var mısınız? Barış diyarı için çalışmaya var mısınız? Burası bir tarım, enerji, barış ve gönül şehridir.

-Kılıçdaroğlu bir söz sarfetti, 'Suriye'den gelenleri en kısa zamanda ülkelerine geri göndereceğiz' bu bana 1944 yılını hatırlattı. Kafkasya'da 1944 yılında Azerilerden 146 tanesi Iğdır üzerinden Anadolu'ya geldi. İnönü bu 146 kişiyi teslim etti ve teslim edildikleri anda köprüde şehit edildiler. Bu öyle bir tarihtir ki, bu kardeşlerimiz teslim edilip öldürülünce, "Bizi siz öldürün vermeyin Rusa, yakışmaz Türklüğe sığmaz namusa"

-Kılıçdaroğlu diyor ki, Bayırbucak'tan gelen Türkmenleri zalim Esad'a teslim edeceğiz. Artvinliler, bize sığınan kardeşlerimizi zalime teslim etmek bize yakışır mı? 1944 yılının lekesini yüzümüze çalan Kılıçdaroğlu'na fırsat verir miyiz? Nerden gelirse gelsin mazlumlara bağrımızı açtık, açmaya devam ediyoruz.

- Biz 330 milletvekili çıkartırız. Kılıçdaroğlu 100'ü bulabilir mi? Fötr siyasetinden noter siyasetine geçtiler.

- Can kurtaran Tüneli bu yıl bitiyor. Artvin'e Doğalgaz getirmek benim boynumun borcudur. Rize Artvin bölgesel havalimanını yapacağız.

-