BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Kılıçdaroğlu'nun hayalini Ti'ye aldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "En büyük hayalim başbakan olmak" diyen Kılıçdaroğlu'na "Eğer çok arzu ediyorsa, 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz" diye yanıt verdi.  Davutoğlu'nun bu açıklaması AK Parti grubunda kahkahalarla karşılandı.

Partisinin Grup toplantısında konuşan Davutoğlu'nun hedefinde Kılıçdaroğlu'nun hayali vardı. Başkanlık sistemi, yeni Anayasa, seçim beyannamesi de Davutoğlu'nun gündemi arasındaydı. İşte o konuşmanın satır başları:

"İstiklal savaşı nasıl kazanılmışsa mazlum milletlerin duaları ile AK Parti kadroları 12 yılda çok önemli adımlar attı. AK Parti kadroları milletimizin özetidir. Hiçbir grup AK Parti grubu kadar demokrasi ve milleti savunma adına güçlü bir kaya gibi Erciyesler gibi Kaçkarlar gibi Uludağ gibi ayakta durmadı. Kim ne kumpas kurarsa kursun biz burada hep kalacağız. Bu milletin davası tarihte yürümeye devam edecek.

Bizler hem şeytan taşladık hem tavaf eyledik. Bundan sonra nerede hayır varsa fetih yolunda yürüyeceğiz. Şer gelirse onun karşısında kaya gibi dimdik olacağız. (Davutoğlu vefat eden 22. dönem AK Parti milletvekilerinin ismini tek tek okudu ve fatiha okumaya davet etti)

ÜÇ DÖNEM KURALI TEŞEKKÜRÜ

Bizim için siyaset matematik meselesi değil bir felesefe inanç meselesidir. Ben üç dönem milletvekilliğini tamamlamış olacak olan bu asil kardeşlerimize, dava arkadaşlarımıza bir kez daha bütün AK Parti Grubu adına, vefat etmiş olan kardeşlerimizin maneviyatları adına da milletimiz adına da teşekkür ediyorum. Gerçek bir vakar, edep ve ahlak dersi verdiler. Bir teki dahi bu iradeyi tartışmadı, bir teki dahi çıkıp şahsi hesap içine girmedi

ak-parti̇.jpg
Başbakan Davutoğlu, 3 dönem milletvekilliği yapan partililere verilmek üzere hazırlanan madalyalardan ilk 3'ünü geçmiş dönemde meclis başkanlıkları yapan Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan'a verdi. Davutoğlu, ayrıca üç dönem kuralına takılan tüm milletvekillerine berat verileceğini açıkladı

TUZAK YOK KULİS YOK, HAYIR DÜŞÜNMEK HELALLEŞMEK VARDIR

Bu bir emeklilik beratı değildir. Aksine yeni bir başlangıç beratıdır. Sizden aldığımız mirası size tevdii ediyoruz, en yüksek zirvelere taşınacaktır. AK Parti emek göstereni unutmaz, vefat edeni unutmaz onların ruhlarını şad eder. Bizde tuzak, kulisler yoktur. Bizde hayır yoluna yürümek hayır düşünmek ve helalleşmek vardır.

EĞER ÇOK ARZU EDİYORSA 23 NİSAN YAKLAŞIYOR BİR GÜNLÜĞÜNE VEREBİLİRİZ

Sayın Kılıçdaroğlu, bir televizyon mülakatında diyor ki 'En büyük hayalim başbakan olmak.' Bakınız, 'hayalimiz iktidar olmak demiyor' veya 'hedefimiz iktidar olmak' demiyor. Meselesi şahsi, olacak olacak kendisi başbakan olacak. Eğer çok arzu ediyorsa, 23 Nisan yaklaşıyor bir günlüğüne verebiliriz.

BİZLER İÇİN DÜŞÜNDÜKLERİ EN ALT RAKAM ONLARIN HAYAL ETTİĞİNDEN 10 PUAN FAZLA

Hedefi gösteriyor yüzde 35 diyor. Bizim başladığımız yere gelmek onun en büyük hedefi.  Şimdi AK Parti anketlerine bakanlar, geçmiş anketlerdeki sükutu hayaller gibi yine yaşarlar. Yüzde 45 gibi kasıtlı anketler olduğunda zil takıp oynuyorlar. Bizim için düşündükleri en alt rakam, onların hayal ettiğinden 10 puan fazla. Hayalleri şahsi, çıkarları şahsi, biz ise gerçekler üzerinde yürüyoruz.

2023 SÖZLEŞMESİ

Seçim beyannamemiz yayınlandığında göreceksiniz, biz bir '2023 sözleşmesi' hazırlıyoruz. '1923 sözleşmesi'nde cumhuriyet inşa edildiği gibi '2023 sözleşmesi' ile inşallah, yükselen küresel bir güç olarak yeni Türkiye'nin inşasının temelleri atılacak.

HER TÜRLÜ VESAYETE SON

İster TSK’ya sızmış olan 60’larda 70’lerde bazı cunta heveslileri, isterse dini görünüm altında bürokrasiyi ele geçirip KPSS sorularını çalan gruplar olsun, isterse bunların yeni türleri olsun hiçbirisinin bu demokratik ortamda hür olarak yaşamasına izin vermeyeceğiz. Böyle özgürlükçü bir anayasa içinde, ne tedbir alınması gerekiyorsa alacağız.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemini gündeme getieceğiz. Üzerinde konuşup tartışacağız. Ve etkin yönetim için gerekeni yapacağız. aşkanlığı seçim beyannamemize koyma iradesini bu yüzden gösterdik. Kimse buradan şahsileşmiş bir otorite safsatası çıkartmasın.

CHP PARLAMENTER SİSTEMİN MEZİYETLERİNİ KEŞFETMEYE BAŞLADI

27 Mayıs’ta merhum ve şehit Menderes idama yürürken CHP suskundu. Şimdi bir anda parlamenter sistemin meziyetlerini keşfetmeye başladılar. Kendi kazdıkları kuyuya düştüler. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı engellenmesiydi cumhurbaşkanını halkın seçtiği Anayasa'yı yapmaya çalışmayacaktık, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı göreve başladı. 1960’larda AP’den DP koptu sonra kopmalar oldu, Refahyol hükümeti çöktü, bir tek AK Parti döneminde 12 yıl bu çarpık yapıya rağmen illetli kılınmış parlamenter sisteme rağmen AK Parti başarılı oldu, aramızdaki hiçbir mesele şahsi dava haline dönüşmedi

BÜYÜME RAKAMLARI

Türkiye, 2014 yılında hedeflerimizin biraz gerisinde yüzde 2,9 büyüdü. Ama şu unutulmasın; Avro bölgesinde bugünkü büyüme rakamı yüzde 0,8'dir. Biz takriben Avro bölgesine göre 3,5-4 misli daha fazla büyüdük. Latin Amerika'daki, bütün o gelişmiş ülkelerdeki büyüme rakamı yüzde 1,3'tür. Dünya ortalaması yüzde 2'nin çok altındadır. Çarpıcı bir karşılaştırma da yapmak isterim; bunun tarım dışı olan büyüme yüzde 3,52'dir. Sanayi büyümesi büyüme yüzde 3,52'dir, tarım dışı bütün büyüme yüzde 3,36'dir, Geçen seneki kuraklığın da tesiriyle tarımdaki büyüme istediğimizin gerisinde kaldı. Ama dünya ekonomisi küçülürken Türk ekonomisi büyümeye devam edecek.

ROKETSAN ÖRNEĞİ

Geçmiş hükümetler, 2005 yılında ROKETSAN'ı kapatma kararı almıştı. Şimdi ROKETSAN dünyanın en önemli savunma sanayi kuruluşlarından biri haline geldi. Artık Türkiye, tanklarını modernizasyon için başka ülkeye göndermek ya da onlardan yardım istemek zorunda kalan ülke değil. Kendi tankını, kendi uçağını, kendi gemisini, kendi insansız hava aracını yapabilen güçlü ve kudretli ülke olduysa, bütün bu reformların arkasındaki AK Parti Grubu sayesinde oldu. Geçtiğimiz hafta Genelkurmay Başkanımız ve Milli Savunma Bakanımızla birlikte 8 Mart Çanakkale törenlerini izlerken, önümüzden şerefli Türk donanması geçiyordu. Bir çoğu yüzde 100 Türk yapımı  gemilerde oluşan bir  donanma.."

AK PARTİ'YE KATILANLARA ROZET

Davutoğlu, konuşmasının ardından, başka partilerden AK Parti'ye geçen Muş Bulanık Yoncalı Belediye Başkanı Sami Özdemir, Muş Hasköy Düzkışla Belediye Başkanı Göksel Kavçan ile Muş Merkeze bağlı Kılızılağaç Belediye Başkanı Burhan Öğüt, Yaygın Belediye Başkanı Selahattin Yalçın ile Yeşilova Belediye Başkanı İlhan Çiftçi'ye rozetlerini taktı.