BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  GÜNCEL

Darbecilerin silahlarına kriminal inceleme

FETÖ’nün darbe girişiminde, İstanbul’da gözaltına alınan askerlerin el konulan silah ve mühimmatı incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde, İstanbul'da TRT binasını basan ve Türk Telekom Genel Müdürlüğüne girmek isteyen 36'sı rütbeli 163 askerin silahları ve mühimmatları incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. 200'e yakın G3 piyade tüfeği ve çok sayıda fişek dün sabah saatlerinde Gayrettepe Asayiş Şube Şube Müdürlüğünden Kriminal Laboratuvarına gönderildi.
İNCELEME ORTAYA ÇIKARACAK
15 Temmuz gecesi yakalanan darbeci askerlerin üzerlerinde bulunan ve polis tarafından el konulan silah ve mühimmatlar kutular içine konularak kriminal inceleme için laboratuvara götürüldü. İnceleme sonucu bu silahların 15 Temmuz gecesi şehit edilen ve yaralanan vatandaşların vurulması olayına karışıp karışmadığı ortaya çıkacak.
HELİKOPTERDEN ATEŞ AÇMIŞLAR
Adli Tıp Kurumu kayıtlarına göre yüksek ateş gücüne sahip silahların sebep olduğu yaralanmalar neticesinde bazı cesetlerin vücut bütünlüğü bozuldu. Ayrıca vurulma açısından da atışların helikopterden yapıldığı kesinleşti. Darbeci askerlerin helikopterle ateş ettiği vatandaşların bazılarının kafalarının parçalandığı, kol ve bacaklarının koptuğu belirlendi. Helikopterde sivil vatandaşlara, emniyet ve MİT binalarına yönelik saldırılarda kullanılan silahın 12.7 mm çapında, muharebede düşman zırhlıları ve piyadelerine karşı özel mermiler atan M61 tipi ağır makineli tüfek olduğunu belirtti.