BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.442,53
HABER /  GÜNCEL

Darbe davasında karar 74 sanığa ağırlaştılmış müebbet

Darbe davalarında bugün 74 sanığa müebbet hapis cezası geldi. 4. Kolordu ve 28. Mekanize Tugayı darbe davasında 74 sanık ağrılaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. 20 sanığa "kasten öldürmek" suçundan 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da toplam 4 bin 65'er yıl hapis cezası verdi

Abone ol

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin, 263 kişinin yargılandığı davada kararını açıklayan mahkeme, 74 sanığı "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

20. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanık yakınlarının yanı sıra müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, taraf avukatlarının beyanda bulunmasından sonra sanıklara son sözleri soruldu. Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı. 74 sanık, "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

20 sanığa "kasten öldürmek" suçundan 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da toplam 4 bin 65'er yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklar Serkan Yağlı ve Koray Özdemir için yakalama emri düzenlenmesine karar veren mahkeme, diğer sanıkların dosyasını başka bir esastan görüşmek üzere ayırdı.