BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet'ten FETÖ mü kovdurttu Balbay açıkladı

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın Cumhuriyet gazetesindeki yazılarına son verilmesinin ardından Balbay'dan bir açıklama geldi.

Abone ol

Kayyım yönetimindeki Bugün gazetesine konuşan Mustafa Balbay'ın "Sert eleştirilerim yüzünden FETÖ beni gazeteden kovdurdu" dediği öne sürülmüştü. Balbay, bu iddiayı yalanladı.

Balbay'la yaptığı görüşmeyi manşetten veren Bugün gazetesi, Balbay'ın, Cumhuriyet’ten uzaklaştırılmasında Gülen Cemaati'nin parmağının olduğunu söylediğini ve “Her şeyi değiştireceğiz, başkalaştıracağız. Balbay olmasın demiş olabilirler” dediğini belirtmişti.

"BİR ÖRGÜTLENME KURARSANIZ BU SUÇTUR"

Habere göre “Cumhuriyet’te artık eksen, ilke kalmadı" diyen Balbay, gazetedeki Cemaat etkisiyle ilgili ise “Görüşlerine katılmıyorum, ama ona yapılanları haksız buluyorum’ diyebilirsiniz. Ancak Cumhuriyet yayınlarında, genel duruşunda tamamen ‘Onlar doğru yapmışlardır ve haksızlığa uğramışlardır’ diyor. Halbuki dünyanın her ülkesinde devletin içinde devlet hiyerarşisi dışında bir örgütlenme kurarsanız bu suçtur” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA BALBAY'DAN YALANLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kayyımlar tarafından yönetilen Bugün gazetesine verdiği röportajla ilgili açıklama yaptı. Cumhuriyet gazetesindeki yazılarına son verilmesi sürecine ilişkin açıklamalarının bir bölümünün söz konusu gazetede tarafından zorlama başlıkla verildiğini belirten Balbay, “Başlık zorlama. ‘Beni Fethullah Gülen kovdurdu demedim...” ifadelerini kullandı.  Bugün Gazetisinin bugünkü manşetinde, Mustafa Balbay’ın açıklamaları “Beni FETÖ kovdurdu” başlığıyla verilmişti.

Gazetenin bugünkü manşeti: