BIST 10.319
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.453,63
HABER /  SEÇİM

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalırsa Erdoğan biter

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala aday bulmakta zorlanan muhalefete Mehmet Yılmaz bir öneride bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala muhalefet partileri hâlâ Köşk adaylarını belirleyemedi. Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, 'Nafile turlarla seçim kazanılmaz' başlıklı bugünkü yazısında ilginç öneriler sundu.

Her partinin kendi adayını çıkarmasını öneren Yılmaz, Erdoğan'ın ikinci turda kaybedeceğini iddia etti. 

MUHALEFET İLK TURDA KAYBETMEK İSTEMİYORSA...

"Erdoğan seçimi nasıl kaybedebilir?" sorusuna yanıt arayan Yılmaz, "Bunun için ister adı 'çatı aday' olsun, buna isterseniz 'ortak aday' deyin, böyle bir tek isim ile Erdoğan’ın ya da Gül’ün karşısına çıkmak, seçimi ilk turda kaybetmek demektir. Onun için bu 'ortak–çatı' aday aramaktan vazgeçmek ve herkesin, başkalarına da en azından sempatik gelebilecek adaylar üzerinde yoğunlaşması doğru olur" diye yazdı.

TARTIŞMASIZ BİR YENİLGİ OLUR

"Seçimin ilk hedefi zaten Erdoğan’ın ilk turda seçilmesini önlemek olmalıdır" diyen Yılmaz,
meydanlarda kendisinden emin bir şekilde ilk turda seçimi kazanacağını söyleyen bir adayın, ilk turda seçimi kazanamaması, tartışmasız bir yenilgi olacağını ve örgütünün moralinin bozulmasına yol açacağını vurguladı.

Yılmaz şöyle devam etti:

ERDOĞAN'IN ÖZEL BİR DURUMU VAR

"İki hafta sonra yapılacak ikinci tura kalacak diğer aday için bir avantaj oluşturur. Normal olarak iki turlu seçimlerde, ilk turda daha çok oy alan adayın seçimi kazandığı bir gerçek. Ama Erdoğan’ın özel bir durumu var: Seveni çok seviyor, sevmeyeni adeta nefret ediyor! İkinci tura CHP’nin adayı mı kalır, MHP’nin adayı mı kalır, eski seçimlere bakarak tahmin etmek çok zor değil.

ERDOĞAN KARŞITLARI BİRLEŞİRSE...

Bu büyük olasılıkla CHP’nin adayı olacak, ancak MHP adayının da şansını küçümsememek gerekir.
Erdoğan’ın işini ikinci turda zorlaştıracak şey, bugüne kadar izlediği kamplaştırma politikasıdır.
Kendi seçmenini konsolide etmek için uyguladığı kamplaştırma politikasının bir sonucu da kendi karşıtı seçmeni de kamplaştırmış, konsolide etmiş olmasıdır. Ve bu kez o politikanın bedelini ödemek durumunda kalabilmesi için, CHP ve MHP adaylarının daha kucaklayıcı isimlerden belirlenmiş olması da yeterlidir.

'ABDULLAH BEY KARDEŞİMİZ' DİYEBİLİR

Bunu Erdoğan’ın bilmiyor olması da düşünülemez. Adaylığını bugüne kadar açık bir şekilde ortaya koyamamış olmasının nedeni, rakiplerinin kimler olacağını görmek istemesinden kaynaklanıyor.
O isimlerden birisini kendisi için tehlikeli görürse AKP’nin adayının bir kez daha 'Abdullah Bey kardeşimiz' olmasına hiç şaşırmayın!"