BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kararı tanımıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKPM'nin Türkiye'ye yönelik kararını tanımadıklarını açıkladı. Erdoğan, siyasi denetim kararın tamamen siyasi olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye dürüst davranmadığını söyleyerek, gelişmeleri takip ettiklerini ve Türkiye'nin AB ile ilgili kararını ona vereceklerini açıkladı. Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin kararını ise tanımadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters'e konuştu. Irak ve Suriye'den gelecek olan mültecilere Türkiye'nin kapısını kesinlikle kapatmayacağını söyleyen Erdoğan, "Gönlümüzü açtık onlara, elimizdeki bir tas çorbayı da onlarla paylaştık paylaşacağız" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Şu referandum sürecinde Avrupanın pek çok ülkesine bakanlarım sokulmamıştır. Oralarda ne yazık ki bazı teröristlerle kampanyalar yürütülmüştür. Hatta terör örgütleri ile işbirliği olanlarla kampanyalar yürütülmüştür. Şimdi AB PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyor. Şimdi elimde belgeler var ve bunlarda bazı terör örgütü mensuplarının fotoğrafları var ama bunlar milletvekili. Bunlar hayır kampanyası yapıyor 'Evet'e karşı. AGİT elemanları arasında bunları da tarafsız olarak ülkemize gönderiyorlar. Bir de böyle bir durum var.

"AB DÜRÜST DEĞİL"

Türkiye'ye kapıları kapatan bir AB var. Ve bunu acımasızca yapıyorlar. Türkiye kimseye kapısını kapatmadı. Edirne'ye 60 bin kişi yürüdü. Eğer biz o gün onların önünü kesmeseydik nereye gideceklerdi Avrupa'ya. Biz onalrı tekrar otobüslerle geri aldık. İyi niyeti gösteren biz olduk. Bizler her zaman olumlu davrandık ama AB bize olumlu davranmadı. Vize konusu, 2015 sonunda kalkacaktı vizeler 2016'ya ertelediler şu anda 2017'deyiz dürüst değiller bu gerçeği görmemiz lazım.

AB dağılma sürecine girdi. Biz de gereken adımları atmak üzere bekliyoruz. İzlemedeyiz, gelişmeleri takip edip ona göre kararımızı alacağız."