BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan AKPM'ye tepki!

Başbakan Binali Yıldırım, AKPM'nin Türkiye ile ilgili kararına tepki gösterdi. Yıldırım, AB ile yaşanılan sürecin zaten olumsuz olduğunu, son kararın bu duruma fazla etki etmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi'nin kararına tepki gösterdi. Türkiye'nin demokrasisini güçlendirmeye devam edeceğini söyleyen Yıldırım, bu konuda atılacak adımlar konusunda AB'nin kararını beklediklerini kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım, AKPM'nin kararı hakkında dün akşam Ankara'da basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kararın, Avrupa'daki Türkiye karşıtlığının AKPM'ye yansıması olduğunu söyleyen Yıldırım, 15 Temmuz travmasını görmezden gelindiğini söyleyerek, alınan kararın siyasi karar olduğunu ve gerçekle örtüşmediğini kaydetti. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"AKPM'de oy kullananların tamamı PKK'nın terör örgütü olmaktan çıkarılması için propaganda yapan kimseler. Bu karar şunu gösteriyor. Son zamanlarda Avrupa'da İslamofobi, Türkiye karşıtlığı gibi politikaların AKPM'ye yansımasıdır. Açıkçası Türkiye olarak bu kararı tamamen siyasi karar olarak görüyoruz.

"KARARIN DOĞURACAĞI SONUÇLAR VAR"

Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Kimse Türkiye gibi 15 Temmuz travmasını yaşamadı. Yaşamadıkları için Türkiye'de neler oldu, Türk halkı hangi badirelerden geçti ve Türkiye'nin alması gereken tedbirler nelerdir, zahmet edip derinliğine inceleme fırsatı bulmadılar.

Bir gün gelecek ki, onlar da aldıkları kararın ne kadar yanlış olduğuna kanaat getirecekler. Bunun doğuracağı sonuçlar var, hükümet olarak değerlendirmemizi yapacağız. Atmamız gereken adımlara karar vereceğiz.

"SİNCAR'A OPERASYON"

Son günlerde yoğun terörle mücadele var. Bugün itibariyler 70 terörist etkisi hale getirildi. 5 tane şehidimiz var. Terörle mücadeledeki kararlılık tüm hızıyla devam ediyor. Kırsalda, kentte her yerde yuvalandıkları yerleri bulup imha ediyoruz. Verdiğimiz bir söz var. Hükümetin kurulduğu ilk gün dedik ki, 'Milletimiz rahat olsun. Terör belasından kurtulacağız'. Bunun kararlığı içerisinde güvenlik güçlerimiz canla başla çalışıyor. Tehdidi yerinde bertaraf ediyoruz. Terörü Türkiye'nin gündeminden alt sıralara düşürmek için bütün imkanları seferber ediyoruz."