BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Çin'in Gansu bölgesinde şiddetli deprem

Çin'in Gansu bölgesinde meydana gelen 5.98 şiddetindeki depremde en az 47 kişi öldü, 200'den fazla kişi de yaralandı.

Abone ol

Çin’in kuzeybatısındaki Gansu bölgesinde meydana gelen 5.98 şiddetindeki depremde en az 47 kişi öldü, 200’den fazla kişi de yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’ne göre, Dinşi kentine yakın bir bölgede meydana gelen depremin odak derinliği 9,8 kilometre olarak açıklandı.

Dinşi’de yetkililer, deprem nedeniyle birçok ev ve binanın yıkıldığını belirtti.

Gansu Deprem İdare Merkezi’nin verdiği rakamlara göre, Zanşian bölgesinde en az 5 bin 600 ev zarar gördü, 380 ev yıkıldı, birçok bölgede de elektrik kesintileri yaşandı ve telefon hatları kesintiye uğradı.

BBC’nin Pekin’den bildiren muhabiri Celia Hatton, depremden kısa bir süre sonra itfaiye ve kurtarma köpeklerinin bölgeye ulaştığını aktardı.

Çin resmi haber ajansı Şinhua, depremin çamur ve toprak kaymalarını da tetiklediğini duyurdu.

Gansu askeri polis birimi bölgeye aralarında 120 özel kurtarma erinin de bulunduğu 500 asker konuşlandırdı ve bölgeye 500 acil yardım çadırları ile 2 bin battaniye gönderdi.

Deprem merkezine 40 km uzaklıkta bulunan Wuyang Oteli çalışanlarından biri AFP haber ajansına, “Avizelerin sallandığını, pencere camlarının titrediğini ses çıkardığını görebiliyordunuz ama duvarlarda çatlak oluşmadı” dedi.

Çin’in Siçuan bölgesinde de 2008 yılında büyük bir deprem meydana gelmiş, 90 bin kişi ölmüş, milyonlarca kişi de evsiz kalmıştı.