BIST 8.875
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.242,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'ye FETÖ şoku! Kılıçdaroğlu'nun sağ kolu gözaltında

CHP'de son dakika FETÖ gözaltısı... Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Doç.Dr. Fatih Gürsul FETÖ'den gözaltına alındı.

Abone ol

CHP'ye son dakika FETÖ şoku! CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Doç.Dr. Fatih Gürsul'un FETÖ'den gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı üzerine Ankara'da gözaltına alınan Fatih Gürsul'un evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Kırmızı listede ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen Gürsul'un İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

AÇIĞA ALINMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bilim, teknoloji ve iletişim alanındaki danışmanı İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Gürsul, FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında açığa alınmıştı.

FATİH GÜRSUL KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Fatih Gürsul, 2000-2009 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptı.

Leadership, Research & Consulting (LRC) A.Ş. Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) Başkanı olan Doç. Dr. Gürsul, ulusal ve uluslararası birçok sivil toplum kuruluşu ile özellikle zihinsel engelliler ile ilgili projeler gerçekleştirdi.



26. Dönem Elazığ Milletvekili 1. sıra adayı olmadan önce Amerika'nın en prestijli üniversitelerinden University of California San Diego'da araştırmacı bilim adamı olarak görev yapan Gürsul, 2010 yılında ABD Florida State University tarafından, 900 bilim adamı arasından, en iyi makale ödülü olan "The Best Paper Award" ödülüne layık görülmüştü.

3 yıldır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yapan Doç. Dr. Gürsul evli, Nehir Lale ve Deniz Nazım adında iki çocuğu bulunuyor.