BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57
HABER /  SEÇİM

CHP'nin kalesinde istifalar yolda!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yönetimindeki bir çok isim genel seçimler öncesi istifaya hazırlanıyor.

Abone ol

Haziran 2015'te yapılacak olan Genel Seçimler için partilerde hazırlıklar hızlandı. CHP'nin kalesi İzmir'de ilk yönetiminde bulunan bir çok isim milletvekilliği adaylığı için istifaya hazırlanıyor. 

CHP İzmir'deki seçim hazırlıklarını bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Deniz Sipahi, "Seçim süreci başlamıştır" başlığı attığı yazısında şu bilgileri verdi:

"CHP için seçim startı verilmiş gözüküyor.

İstanbul'da İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı milletvekilli adaylığı için görevini bıraktı, yeni başkan Murat Karayaiçın oldu.
...
İzmir'de ise önümüzdeki Salı günü Ali Engin istifasını verecek; Engin de aday...
CHP İzmir yönetiminden de istifalar bekleniyor.

Şimdi İzmir için İstanbul'da olduğu gibi bir "ağabey formülü" mü, yoksa bir il başkanlığı yanşı mı olacağı merak ediliyor. Kulislere bakıldığında çok kişinin ismi telaffuz ediliyor. Ama biliyorum ki; adı geçen kişilerin çoğu aynı zamanda 2015'te yapılacak genel seçimlere de aday...
O yüzden CHP İzmir'de atama yerine olağanüstü kongreye giderek; bu koltuğa hevesli bir adayın seçilmesi parti içinde daha olumlu karşılanıyor. Çünkü seçilen il başkanı; partiyi seçimlere hazırlayacak. Kafasında vekillik gibi bir hedefi olmayacak, aday olacaksa da bir sonraki dönemi bekleyecek. Ön seçim beklentisinin çok olduğu İzmir'de; il başkanlığı seçimi de bir prova olabilir.
Sandığa gitmek her zaman iyidir.

Deniz Sipahi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayın