BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

CHPnin 3 boyutlu çadırına ilgi

CHP’nin Çanakkale Cephesi’ne büyük ilgi. Çanakkale Zaman Tüneli’ni 6 günde 6 bin kişi gezdi

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy Meydanı’nda kurduğu ve Çanakkale zaferinin anlatıldığı 3 boyutlu zaman tüneli İstanbullulardan büyük ilgi gördü.
Hafta sonu zaman zaman izdihamın yaşandığı Çanakkale Zaman Tüneli’ni 6 günde yaklaşık 6 bin kişi gezdi.

CHP’nin Çanakkale Cephesi’ni İstanbul’a taşıdığı ve Türkiye’de ilk kez uygulanan “Dark Ride” uygulamasında; Çanakkale Cephesi’nin ortamı, özel ses, ışık ve görsel efektlerle 3 boyutlu zaman tünelinde İstanbullulara sunuluyor.

Yaklaşık yarım saatlik bir sunumdan oluşan Çanakkale Zaman Tüneli’ni hafta içinde günde ortalama 800’er kişi izledi. Sabah saat 09.00’da başlayıp gece saat 21.00’e kadar aralıksız süren sunumlara, hafta sonunda ilgi daha da arttı. Cumartesi ve Pazar günleri Çanakkale Çadırı’nı yaklaşık 2500 kişi gezdi.

Kadıköy İskele Meydanı karşısında kurulan Çanakkale Zaman Tüneli Çadırı’nda Çanakkale siperlerinin havasını yansıtan labirent ve dehlizlerden oluşan ortamda özel gözlüklerle izlenen 3 boyutlu gösteride, Çanakkale Savaşı, öncesi ve sonrası tüm yönleriyle izleyenlere sunuluyor.
Canlı mankenlerin o döneme ait üniforma ve silahlarla cephe ortamını ve siperlerin havasını yaşattığı çadırda, Kızılay ve Karargâh çadırı köşelerinin yanı sıra, şehitlik de yer alıyor. Karanlık tünelleri ellerinde fenerlerle gezen izleyiciler, çıkışa konulan özel bir deftere ise duygu ve düşüncelerini yazıyorlar.

VIP Reklamevi tarafından hazırlıkları 4 yıldır süren 3 boyutlu zaman tünelinde; kullanılan 110 adet fotoğrafın önemli bir kısmı yurtdışı arşivlerinden sağlanarak ilk kez Türkiye’ye getirildi. Seslendirmesini tiyatro sanatçısı Mazlum Kiper’in yaptığı sunumun müziklerini, Tonguç Kartal Ritm Atölyesi ile aralarında Murat Göğebakan’ın da bulunduğu sanatçılar yaptı.
Çanakkale Çadırı’na İstanbulluların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Bu çadırla, Çanakkale’ye gitme imkânı bulamayan İstanbulluların, o havayı solumalarını ve atalarımızın kanlarıyla yazılan destanı daha iyi anlamalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Çanakkale Zaman Tüneli Çadırı, İstanbulluların yoğun ilgisi nedeniyle bir hafta daha ziyarete açık kalacak.