BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tanal'dan 'dokunulmazlık' çıkışı

Hakkında 'terör' soruşturması açılan CHP milletvekili Mahmut Tanal, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Abone ol

Cemaatçi polislerin sorgulanmasını önlediği öne sürülen milletvekilleri Hakan Şükür, İdris Bal, İdris Naim Şahin ve Mahmut Tanal hakkında soruşturma başlatılmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, hakkında "Örgütlü olarak adliyede kargaşa çıkarıp polislerin sorgulanmasını engelleme" iddiası ile başlatılan soruşturma sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'ndan dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.


MİLLETVEKİLLERİNE TERÖR SORUŞTURMASI (TIKLA-OKU)

DENETLEMEK İÇİN GİTTİM

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, cemaatçi polislerin sorgulanması sırasında TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi sıfatı ile 'Adil Yargılanma' yapılıp yapılmadığını ve gözaltındaki polislerin gözaltı koşullarının uluslararası sözleşmelere, T.C Anayasası’na ve Türk Ceza Kanunu’na uygun olup olmadığını denetlemek için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

HAKİMİN ODASINDAKİ SİLAHLI KİŞİLER KİMDİ? 

Bu girişimleri neticesinde gözaltı koşullarının ve sürelerinin yasal standartlara aykırılık teşkil ettiğinin tespit edildiğini belirten Tanal, bunun yanı sıra polislerin sorguları sırasında Hakim İslam Çiçek’in odasında silahlı polislerin bulunduğu ve kendisini görünce "Kaç İsmail" dediği, kimliği belirlenemeyen bir şahsın ortaya çıktığını hatırlattı.

Bu gelişmeler doğrultusunda, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyon Üyesi sıfatı ile hem polislerin yargılanması sırasında yaşanan hukuksuzlukları, insan hakkı ihlallerini tespit etmek hem de bunu kamuoyu ile paylaşmak görevini yerine getirdiğini anlatan Tanal, şöyle dedi:

DOKUNULMAZLIĞIM KALDIRILSIN

"Ancak hükümete yakın medya kuruluşlarından sızan haberlere göre polislerin soruşturmasını yürüten savcı, benimle birlikte milletvekilleri İdris Naim Şahin, İdris Bal, Hakan Şükür aleyhine 'örgütlü olarak adliyede kargaşa çıkarıp polislerin sorgulanmasını engelleme' iddiası ile soruşturma başlatıldı. Bu duruma tepki olarak bugün TBMM Başkanlığı’na dilekçe verdim. 'Her vatandaşın yargılandığı gibi aklanma hakkını kullanarak, ayrıcalıktan/dokunulmazlıktan yararlanmadan yargılanmak istemesi nedeni ile dokunulmazlığımın kaldırılması hususunda gereğinin yapılmasını' talep ettim."