BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.401,18
HABER /  MEDYA

CHP'li iki vekille Fuat Avni'nin şok yazışması

Star gazetesi Emre Uslu olduğunu iddia ettiği Fuat Avni yazışmalarını yayınlamaya devam ediyor.

Abone ol

CHP'li Akif Hamzaçebi ile Twitter'da DM'den (doğrudan mesaj) görüştüğü iddia edilen Fuat Avni,  Fethullah Gülen'in Kanada'ya kaçacağını söylüyor.

Yine CHP'li Umut Oran ile yazıştığı iddia edilen Fuat Avni'nin Kılıçdaroğlu için "gerzek başkan" dediği iddia ediliyor.

Emniyet'teki paralel yapı operasyonyarını önceden haber veren twitter fenomeni Fuat Avni'nin Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. 

Star ve Akşam gazeteleri bugün de Fuat Avni'nin CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ve CHP Grup Baskanvekili Akif Hamzacebi ile Twitter'da DM'den (doğrudan mesaj) yaptığı ileri sürülen yazışmaları yayımladı.

İşte Fuat Avni ile CHP'li Akif Hamzaçebi'nin arasında geçtiği iddia edilen o diyalog:

Hamzaçebi'den açıklama

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Fuatavni" ile Twitter'da yazıştığı iddiasına ilişkin haberlerin tamamının düzmece, uydurma, gerçek dışı ve iftiralardan ibaret olduğunu bildirdi.

Hamzaçebi, bugün bazı gazetelerde konuya ilişkin yer alan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Haberlerin şahsını hedef aldığını ifade eden Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Bu haberlerin  tamamı düzmece, uydurma, gerçek dışı ve iftiralardan ibarettir. Bu yalan haberlerle ilgili hukuksal işlemler avukatım tarafından başlatılmıştır."

HOCAEFENDİ KANADA’YA GEÇECEK

- FUATAVNİ: Korkulacak bir şey yok ki. Ben benim patronla konuştum. Kanada’ya geçecek Hocaefendi. Suçlu iadesi yok Kanada’nın.

- AKİF HAMZAÇEBİ: Bunları emniyettekilere anlatmamız iyi olur. Ben eminim zaten. Yüzde 40’dan aşağı düşürse yeter oyları. Yeni hesaba devam edeceğim.

- FUATAVNİ: Tamam ben yarın edeceğim onlara da zaten. Bizim patron da konuşmuş.

- AKİF HAMZAÇEBİ: Şu emniyetteki çocuklara bir haber et ya! Patrona bir şey olur diye korkuyorlar.

- FUAT AVNİ: Yarın ararım onları ben de. Bu yasak yolumuza taş koydu. Seçime kadar iyi randıman bekliyorduk biz senden.

"O GERZEK BAŞKANINA SÖYLE"

Twitter'de Fuat Avni'nin doğrudan mesajlaştığı isimlerden birisi de CHP İstanbul milletvekili Umut Oran olduğu ileri sürülüyor. Star gazetesinin haberinde ikili arasında geçen diyaloglar böyle paylaşıldı:

- UMUT ORAN: Ne yaptınız

- FUAT AVNİ: Dinliyorum işte

- UMUT ORAN: Bir şey çıktı mı

- FUAT AVNİ : İki tane çıktı, kaydettik

- UMUT ORAN: Tamamdır

- FUAT AVNİ: Başbakanı da dinliyoruz, Cumhurbaşkanını da artık oradan yürüyeceğiz

- UMUT ORAN: Ne yapcaz ki

- FUAT AVNİ: O gerzek başkanına söyle bu da 17 Aralık’a dönmesin, seçimlerde biz paylaşcaaz siz de üzerinden prim yapcanız

- UMUT ORAN: Başkanımız yanımızda tamam diyor

- FUAT AVNİ: Kimseye söyleme, duyan olursa, başkası duyarsa canıyla öder

- UMUT ORAN: Tamamdır bakalım o zamana kadar neler çıkacak

- FUAT AVNİ: Çıktı çıktı aldık kayda

- UMUT ORAN: Bura ne kadar güvenli

- FUAT AVNİ: Çok çok, admine diyecem silcekler birazdan.

NUH ALBAYRAK'TAN EMRE USLU'YA YANIT

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 TV'de yayınlanan, Ardan Zentürk'ün sunduğu Moderatör Gece programına telefonla bağlanarak Emre Uslu'nun Twitter'dan yaptığı savunmaya yanıt verdi:

"Kaynağın sağlam olması önemli. Bu haberi vermeden önce bir tespit yapmaya çalıştık. Eldeki verilerle, bu kişinin kendi hesabından paylaştığı mesajların örtüşmesini inceledik.

Nitekim, bugün çok güzel bir çalışma yapmışlar. Emre Uslu'nun sosyal medyada yayınladığı mesajlarla Fuat Avni hesabından paylaşılan mesajları karşılaştırmışlar. Üslubu, kullanılma biçimi vs.. çok örtüşüyor zaten. Bazı kelimelerin yanlış kullanılış biçimi bile aynı. Orada yanlış kullanılan kelime, aynen öbür tarafta da yanlış kullanılıyor.

Emre Uslu'nun dün haber üzerine yaptığı paylaşımlara baktığınız zaman, çok komik bir savunma biçimi var. Biraz da bu aslında, çok üzgünüm ama, kendi takipçilerine karşı son derece saygısızca, onların akıllarıyla alay eden bir üslup var durum var orada.

Biliyorsunuz, karakter sınırlamasından dolayı mesajlar parça parça yazılıyor. Biz haberde, aynı konuyu anlatan birkaç mesajı birleştirerek tek cümle haline getirdik. Belli kesimler dün oraya sığınmışlar, oradan savunma yapmaya çalışıyorlar."

star.20150217084344.jpg