BIST 9.773
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.456,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Gürel'den Demirtaş'a sert tepki!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Özel, Demirtaş'ı acizlikle suçladı.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlıklarla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine CHP'den tepki geldi. Grup Başkanvekili Özgür Özel, Demirtaş'ı acizlikle suçladı, birifing iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın bir gazeteye verdiği röportajda, CHP'ye yönelik sözlerini eleştiren Özel, Demirtaş'ın dedikodu siyaseti üzerinden bir pozisyon tutma çabasını üzüntüyle izlediklerini bildirdi.

CHP'ye karşı bir algı operasyonunun HDP ayağının Demirtaş tarafından yürütüldüğünü ifade eden Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Oylama öncesinde silahlı kuvvetlerden brifing alındığı, silahlı kuvvetler üzerinden dolaylı bilgi ulaştırıldığı gibi bir iddiayı şiddetle kınıyoruz. Bir genel başkanın dedikodu üzerinden, kendi ifadeleriyle 'duyum' üzerinden, 'kesin bilmiyorum ama böyle duydum' diyerek bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimle acizliğin göstergesidir. CHP hiçbir vesayet altında değildir. Ama keşke Demirtaş ve partisi için de aynı şeyi söyleyebilmiş olsaydık. Adalardan, dağlardan talimat alanlar, İmralı ile Kandil arasında gidip gelen habercilerin ulaştırdığı son kararlara bire bir uyanlar, dünün iktidar partisiyle tam mutabakat partisi, bugün CHP'ye muhalefet ederek, kendisine bir çıkış yolu aramaktadır.

"İDDİASI OLANI, İDDİASINI İSPAT ETMEYE DAVET ETMEK DURUMUNDAYIZ"

Bu konuda en ufak bir iddiası olanı, iddiasını ispat etmeye davet etmek durumundayız. Dedikodu siyasetini, çamur at izi kalsın siyasetini hiç kimseye yakıştırmayız. Bugün gelinen nokta Türkiye'yi hendekle, tank arasına sıkıştırmış bir siyasi partinin CHP'ye söyleyecek hiçbir sözü olmadığı noktasıdır. Bundan sonraki süreçte HDP, Türkiye'yi getirdiği noktadan bir çıkış arayacaksa eğer, bunu demokrasiyi, barışı savunarak, eline silah alan herkesle arasına mesafe koyarak yapması gerekir. Muhalefet partisine karşı hamle yaparak bir sonuç alamazlar. Kişi kendinden bilir işi. Adalardan, dağlardan talimat alanların CHP'yi talimat almakla suçlaması kadar haksız bir iddia olamaz."