BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den 'içeriden bilgi geldi 'diyen Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cezaevindeki milletvekili Enis Berberoğlu için kullandığı "İçeriden bilgi geldi, burada çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım diyor, Kılıçdaroğlu ile bağlantısı çıkırsa şaşırmayın" ifadelerine CHP’den yanıt var.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Cumhurbaşkanı bu sözün nereden kendisine geldiğini açıklasın" dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Berberoğlu'na yönelik, "Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha. İçeriden değişik haberler alıyorum. 'Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.' diyor içerideki zat." sözlerini hatırlattı.

ERDOĞAN TROLLER TARAFINDAN MI YÖNLENDİRİLİYOR?

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından başlatılan ve "trollerce" desteklenen Berberoğlu'na ilişkin algı operasyonu Erdoğan'ın ülkenin gündemine taşıdığını öne süren Özel, "Troller mi AKP'yi yönetiyor, AKP mi trolleri yönetiyor. Troller mi Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönlendiriliyor yoksa Recep Tayyip Erdoğan troller mi tarafından yönlendiriliyor?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Berberoğlu'na yaptığı ziyaretlerde yanlarında bulunduğunu aktaran Özel, şöyle devam etti:

"Ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı 'Bana içeriden gelen bilgiler' diyor, kendisine nereden bilgiler gelmektedir? Berberoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na söylediği iddia ettiği şey, Genel Başkan Yardımcısına söylemiyor, ben grup başkanvekiliyim, kendisinin vekiliyim bir şey söyleyecekse bana söylemiyor, yüz yüze görüşüyor adalet yürüyüşünün ertesi günü Kemal Kılıçdaroğlu'na söylemiyor ama nasılsa söylemediği bu söz Cumhurbaşkanının kulağına gidiyor. Cumhurbaşkanı çıkıp, bu bilgi kendisine kimden, nereden gelmiş, bunu açıklamazsa, iftiracıdır, müfteridir, bunu açıklamazsa cumhurbaşkanlığı makamındaki kişinin doğrudan yalan söylediği tescil olmuş olur. Berberoğlu, Kılıçdaroğlu'na bir şey söyleyecekse, bunu bizlere veya kendisine söylemeyipte kime söylemektedir de kendisine gelmektedir? Cezaevine mi gitmiştir, ajan mı yollamıştır? Önüne geleni ajanlıkla vatan hainliği ile suçlarken yetkisiz bir şekilde ne yapmaya çalışmaktadır? Sayın Cumhurbaşkanına, AK Parti Genel Başkanına şunu sorarlar, ne ihaneti, ne casusluğu, ne suçu. Ortada bir suç varsa, suçüstü yakalandığınız cihatçı örgütlere silah yollama suçudur."

"Yaptığınız iş, kendi suç üstü halinizi itiraf etmektir. Daha düne kadarki başbakan yardımcısı bunu yemin billah söylemektedir; 'Silahların cihatçı örgütlere gittiğini, Türkmenlere gitmediğini.' Berberoğlu'nun verdiği bir belge yoktur, ortada bir belge olsa alenileşmiş belgelerdir." diyen Özel, belgelerin daha önce gazetelerde yer aldığını bildirdi.

"ORTADA BİR SUÇ YOK"

"Berberoğlu suçluysa ben de suçluyum, hepimiz suçluyuz." ifadesini kullanan Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ortada bir suç yok ama ortada bir küstahlık var. Kendi yaptığı suçu başkasına haraket ve iftirayla örtmeye çalışan ve bundan siyaset üretmeye çalışan bir parti ve genel başkanı var. O yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu uyarıyı yapıyoruz, olmayan bir suçu varmış gibi gösterip, milletvekilimizi Anayasaya, Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olarak içeride tutup onun üzerinden partimizin genel başkanına iftira atmaya çalışmak kadar ucuz bir siyaset olamaz. Bir suç varsa hepimiz işledik ama ortada bir suç yok. Önce bunu bilsinler."