BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,05
HABER /  GÜNCEL

CHP’den Erdoğan’a Musul suçlaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Türkiye caydırıcılığını makul yollardan göstererek ve kanıtlayarak rehin tutulan tüm konsolosluk gör...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Türkiye caydırıcılığını makul yollardan göstererek ve kanıtlayarak rehin tutulan tüm konsolosluk görevlilerini ve TIR şoförlerinin bu çetelerden kurtarılmasını ve sağlıklı olarak tahliye edilmelerini sağlamakla yükümlüdür” dedi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, İŞİD terör örgütü tarafından Musul’da konsolosluk baskınında alıkonulan Türk vatandaşları olduğunu söyleyen Haluk Koç, hükümetin dış politikasını eleştirdi. Türkiye’nin bölgede terörün hedefi haline geldiğini söyleyen Koç, Başbakan Erdoğan’ı Musul’da yaşanan olaylardan haberdar olduktan sonra gerekeni yapmamakla suçladı.
“Bizimkiler elleri ile bir canavarı büyütmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullanarak iktidarın radikal terör örgütlerine destek verdiğini iddia eden Koç, “El Nusra ve IŞİD militanlarını düne kadar niye desteklediniz, bugün hangi gerekçe ile bunları terör listesine aldınız, bu bölgelerdeki bu örgüt elemanlarını silahlandıran siz misiniz, değil misiniz?” sorularını sordu. Koç, “AK Parti aynen Suriye gibi Irak’ın içişlerine karışmakta. Irak’ta da aynı politikayı izledi. Mezhep odaklı tercihte bulundu. Milletçe bu dış politikanın acı sonuçlarını yaşıyoruz. IŞİD terörü Türkiye ve dünya için büyük bir tehdittir. Türkiye caydırıcılığını makul yollardan göstererek ve kanıtlayarak rehin tutulan tüm konsolosluk görevlilerini ve TIR şoförlerinin bu çetelerden kurtarılmasını ve sağlıklı olarak tahliye edilmelerini sağlamakla yükümlüdür. Şii olsun, Sünni olsun, çatışma bölgesindeki Türkmen nüfusun yoğunluklu olduğu bölgede Türkmenlerin can ve mal güvenliğini Türkiye korumak zorundadır. Bu sorun ulusal bir sorundur. Gözü dönmüş çetelere Türkiye aymazlıklarını gösterecek güçtedir” diye konuştu.
(İHA)