BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Cami Sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Esenyurttaki Caferi camisinin kim ya da kimler tarafından kundaklandığını sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, şu soruları yöneltti:

"Esenyurttaki Caferi camisi kim ya da kimler tarafından kundaklanmıştır? Esenyurttaki Caferi Cami Hocası Hamza Aydın'ın polise başvurması ve tutanak tutulmasına rağmen cami neden polis koruması altına alınmamıştır? Esenyurttaki Caferi Camisi'ne "Siz Caferisiniz taşa tapıyorsunuz, caminizi yakacağız' tehdidi üzerine tedbir neden alınmamıştır? Alınan güvenlik tedbirleri nelerdir? Esenyurttaki Caferi Camisinin kundaklanması olayının IŞİD örgütü ile bağlantısı var mıdır? Türkiye'de Alevi-Caferi-Şii ve Gayrimüslimlerin ibadethaneleri IŞİD tehdidi altında mıdır? IŞİD'in Şii-Sünni mezhep çatışmasını Türkiye'ye taşıması nasıl engellenecektir? IŞİD örgütü Türkiye'yi ve İstanbul'u hedef göstermiş midir? Türkiye'de kutsal mekanların korunması ile ilgili güvenlik tedbirleri arttırılmış mıdır? Esenyurt'taki saldırıları gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanıp yargılanması için yapılan çalışmalar nelerdir?"