BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  GÜNCEL

CHP'de büyük hareketlilik! Sürpriz buluşma

Erken seçim tarihinin açıklanmasından sonra bütün partilerde olduğu gibi CHP'de de bir hareketlilik başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi kabul etti. Muharrem İnce Kılılçdaroğlu'yla ne konuştuğunu açıkladı.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu, dün amcası Mehmet Karabulut'un cenaze töreni için İstanbul'a gitti. Yalova Milletvekili İnce de törene katılarak Kılıçdaroğlu'na taziyelerini iletti. Erken seçimlerin 24 Haziran’da yapılması kararının ardından siyaset kulisleri de hızlandı.

CHP’de kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı konusunda görüşmeler sürerken, Genel Başkan adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında sürpriz bir görüşme gerçekleşiyor. İki isim saat 15.00’de parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme teklifinin Muharrem İnce'den geldiği kaydedildi.

Görüşmede genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler çerçevesinde bir ufuk turu yapılacağı öğrenildi. Muharrem İnce görüşme sonrası şu açıklamalarda bulundu:

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK UZLAŞMAYA İHTİYACI VAR

Seçim bir erken seçim değildir bir panik seçimi kapkaç seçimidir. Oysa Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin büyük uzlaşmaya ihtiyacı var. Seçim bir çare olacaktır buna. Her gün bağıran herkesle kavga eden korku düzeni kuran demokrasiyi yerlerde süründüren bu zihniyetten hep birlikte kurtulacağız.

UZLAŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Referandumda yarattığımızı büyük uzlaşmaya ihtiyacımız var. Asıl metal yorgunluğu sayın cumhurbaşkanında var. Sayın genel başkanımızla önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Dertleştik ve gidiyorum. Ben daha önce de söylediğimi gibi CHP genel başkanının doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini iletmiştim. Yine ilettim. O kendi takdiridir.

PARTİMİZİ ZORA SOKACAK HİÇ BİRŞEY YAPMAM

Salı günü PM toplantısı var. Orada görüşülecektir. Sayın genel başkan bazı düşündüğü adaylarla ilgili bir anket çalışması yaptırdığını onu paylaşacağını söyledi. Ben partimin yetkili kurullarının kararlarına saygı gösteririm. Partimi zora sokacak hiçbir şey yapmam.

KILIÇDAROĞLU’NUN ANKETİNDE SİZİN İSMİNİZ DE VAR MI?

Biliyorum kimler olduğunu ama bunları paylaşamam. Çok arkadaşımız vardır.

ADAY SALI GÜNÜ BELLİ OLACAK: Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Habertürk TV'nin canlı yayınında CHP'nin cumhurbaşkanı adayının Salı günü yapılacak Parti meclisi toplantısında belli olacağını söyledi.

CHP'nin ilk cumhurbaşkanı adayı Öztürk Yılmaz oldu

CHP anket yaptırdı! Cumhurbaşkanı adayı olarak bir isim açık ara önde