BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP toplantısı karıştı! Küfürlü yumruklu kavga

CHP, ön seçim konusunu kurultaydan sonraki en yüksek karar organı olan Parti Meclisi toplantısında 'Yumruklar'ın gölgesinde görüştü.

Abone ol

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde toplanan CHP Parti Meclisi yönetimi, ön seçim konusunu ele aldı. Ön seçim konusu, kurultaydan sonraki en yüksek karar organı olan Parti Meclisi toplantısında ''Yumruklu kavga arasında'' görüşüldü.

2 İSİM YUMRUKLAŞTI

CHP, erken seçim nedeniyle ön seçim zorunluluğunu yönetmelikle ortadan kaldırdı. Bu değişikliğin uygulanabilirliğine Yüksek Seçim Kurulu karar verecek. Gergin anlar yaşanan toplantıda, iddiaya göre PM üyesi Durdu Özbolat ile Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik arasında yumruklaşmaya varan kavga çıktı.

YSK ONAY VERMEZSE SANDIK KURULACAK

CHP PM toplantısında oy birliği ile ön seçim şartı kaldırıldı. Yönetmelik "Son seçimin yapıldığı tarihi izleyen 1 Ekim günü başlayacak yasama yılı tamamlanmadan seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde PM, yüzde 15'lik kotaya bağlı kalmaksızın aday belirleyebilir" şeklinde düzenlendi. YSK bu değişikliğe onay vermezse ön seçim için 8 Eylül'de sandık kurulacak.

"ADAYLAR YERİNİ KORUYACAK" MESAJI

Kılıçdaroğlu PM'de ön seçimle gelen milletvekillerinin yeni aday listesinde yerlerini koruyacağı mesajını verdi. Kılıçdaroğlu'nun özellikle düşük oy farkıyla milletvekili çıkarılamayan iller başta olmak üzere "dengeleri" korumak için bazı değişiklik yapacağı belirtiliyor.

YUMRUKLU KAVGA

İddiaya göre, Toplantıda Kahramanmaraş eski milletvekili PM üyesi Durdu Özbolat ile Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik arasında yumruklu bir kavga yaşandı. Tartışmanın yurt dışı örgütlenmesi konusunda söz alan Özbolat'ın Özçelik'e yönelik eleştiride bulunmasından kaynaklandığı öne sürüldü Özbolat'ın kendisine yanıt veren Özçelik'e yumruk attığı, araya giren diğer üyelerin kavgayı yatıştırdığı iddia edildi.

LİSE NAKİL SONUÇLARI-TEOG AÇIKLANIYOR TIKLAYIN