BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

CHP Sadık Yakut’u topa tuttu

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, “TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, karma eğitime karşı duruşu ile ailelerimize endişe saldı, temsil ettiği m...

Abone ol

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, “TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, karma eğitime karşı duruşu ile ailelerimize endişe saldı, temsil ettiği makamı taşıyamadığını kanıtladı. Hatası affedilir gibi değil” dedi.
TBMM’de CHP Manisa Milletvekili Özgül Özel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un karma eğitimle ilgili yaptığı açıklamayı eleştiren CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Sadık Yakut’un bu açıklamayı yaptığı esnada salonda bulunan Bakan Fatma Şahin’in sessiz kaldığını belirterek, bunu kınadığını kaydetti. Sadık Yakut’un bir skandala imza attığını söyleyen Öz, “TBMM Başkanvekili Sadık Yakut karma eğitime karşı duruşu ile ailelerimize endişe saldı, temsil ettiği makamı taşıyamadığını kanıtladı. Hatası affedilir gibi değil. Karma eğitimi yanlışlık sayan konuşmasını yaptığı yer ve zaman çok önemlidir. Çocuklarımızın karşısına geçti ve büyük bir skandala karıştı. Sadık Yakut karma eğitime neden karşı? Ne hata gördü de bu düzeni ahlaken sorumlu buluyor, bunları açıklasın. Sadık Yakut Başbakan’a sadık kalma adına makamının ağırlığını çoktan yitirmiştir. O konuşma esnasında salonda bulunan Bakan Fatma Şahin ise yüzündeki tebessüm değişmemiş ve bu duruma sessiz kalmıştır, bunu da şiddetle kınıyoruz. Çocukları küçük yaşta birbirinden ayırmayı, sapkın düşüncesiyle yavrularımızdan kuşku duymayı aklına koymuş bu kişi Meclis’i nasıl yönetir, o makamı nasıl temsil edebilir? Sadık Yakut bugüne kadar çocukların eğitim, cinsel taciz, çocuk gelin, küçük yaşta çalışma, yoksulluk sorunları için ne yaptı da bugün bunları konuşabiliyor?” diye konuştu.

“GÖRDES’İN CAN DAMARLARI FEDA EDİLMEK ÜZERE”
Manisa’nın Gördes ve Turgutlu ilçelerindeki maden işleme yöntemlerinin insana, çevreye ve toprağa zarar verdiğini de ifade eden Öz, “Gördes’te 25 yıl sürecek nikel cevheri çıkarma projesi, dünyada ömrünü tamamlamış bir yöntemle işlenecektir. Ocaklardan çıkarılan cevher, dev cehennem kazanı adını verdiğimiz kazanda işlenecektir. Toprağın sadece yüzde 1’inde geri kullanım olacak, yüzde 99’u tümüyle yok olacaktır. Başta Akhisar ile Gördes ilçelerimizin belde ve köylerinde olmak üzere Ege Bölgesi üzerinde kalıcı sonuçlar doğuracaktır. Dünyada açıkça terk edilmiş bu asit yöntemi uygulanırsa topraktaki bozulmaların doğada geri dönüşümü olmayacak, sular kirlenecek, erozyon artacak, yerinden oynayan kayalarla olası depremde kayıplar artacak, asit yağmurlarıyla toprak çölleşecektir. Kısacası Gördes’in can damarları, toprağı, havası, suyu ve insanı, bir şirketin kasası uğruna feda edilmek üzeredir” şeklinde konuştu.
“Turgutlu-Çaldağı’ndaki nikel madeninde yaklaşık 18 milyon ton sülfürik asit kullanılacak, toprak ve insanımız üzerinde kapanmaz yaralar açılacaktır. Madenin yaratacağı asit yağmuru, bereketli Gediz vadimizi çöle çevirecek, bedenlerimizi ve ürünümüzü tüketecektir” diyen Öz, Manisalıların bu madene devam ettiğini belirtti.
(İHA)