BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  SEÇİM

CHP İstanbul'da istifa tartışmaları

CHP İstanbul'da gözler, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Sarıgül'ün adaylığının açıklanmasından sonra ilçelere çevrilmiş durumda.

Abone ol

İSTANBUL'un 39 ilçesindeki belediye başkan adaylarını belirlemek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP ’de, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da, il yönetimindeki iki ismi aday gösterebilmek için genel merkez nezninde yoğun kulis yaptığı iddia ediliyor.

Hem parti genelgesine, hem de YSK tarafından yayınlanan seçim takvimine göre, adaylık için istifa etmeleri gereken iki isim için geriye dönük istifa mekanizması işletileceği iddiaları ortalığı karıştırdı.

İstanbul’da, Şişli ile birlikte 13 ilçe belediyesini elinde bulunduran CHP, mevcut belediyelerini elinde tutmanın yanı sıra, AK Parti ’nin sahip olduğu belediye başkanlıklarından en az 10 tanesini kazanmayı planlıyor. CHP, yayınladığı genelge ile aday adaylıkları için son başvuru tarihi olarak 2 Eylül tarihini işaret etmişti. Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, yaptığı açıklamada, bu tarihin CHP'den belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi aday adayı olmak isteyenler için son gün olduğunu belirterek, “Bunun istisnası genel merkeze olan başvuruların, YSK takvimine kadar belirli istisnalar için açık tutulmasıdır" diye konuşmuştu.

Seçim çalışmalarının aksamasının önüne geçebilmek için aday olmak isteyen, il ve ilçe yöneticilerinin bu tarihte istifa etmesini isteyen CHP’de, İstanbul İl Sekreteri Zeynel Emre ile yönetim kurulu üyelerinden Canan Kaftancıoğlu’nun isminin ilçe belediye başkan adaylıkları için geçmeye başlamasının, parti içerisinde huzursuzluk yarattığı ileri sürülüyor. Parti genelgesine göre adaylık için 2 eylül tarihinde istifa etmeyen bu iki ismin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan seçim takvimine göre, 1 Aralık 2013 tarihinde de istifa etmedikleri, genel merkeze de aday gösterilmeleri halinde geriye dönük olarak istifalarının işleme sokulacağı mesajının verildiği iddiası parti kulislerini karıştırdı. İl Başkanı Salıcı’nın tam desteğini alan bu iki isim için geriye dönük istifa mekanizmasının işletilebileceği yönündeki iddialara isyan eden partililerin, CHP Aday Belirleme Komitesi ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu mesaj yağmuruna tuttuğu belirtiliyor.