BIST 10.337
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.400,41
HABER /  EKONOMİ

Çeyrek kaç lira oldu 04.08.2016 dolar ne kadar?

Çeyrek altın bugün kaç lira? Altın fiyatları son durum ne? Dolar ne kadar? Dolar kuru ne olur düşer mi çıkar mı? Altın fiyatları ve dolar kuruyla ilgili son gelişmeler 4 Ağustos 2016 tarihli canlı altın fiyatları ve dolar kuru verileriyle haberimizde.

Abone ol

Altın fiyatları ve dolar kuru son dakika gelişmeleriyle piyasaları sallıyor.

Altının gram fiyatı bugün 131,3 liradan alıcı bulurken, çeyrek altın satış fiyatı bugün 214 lira. Hafta boyunca 3 civarında sakin bir seyir izleyen dolar/TL, bu sabah 3.02 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Dün azalan risk iştahının neden olduğu altın talebi ve yurt içinde açıklanan temmuz ayı enflasyon verisinin beklentileri aşmasının ardından TL üzerindeki baskının artmasıyla yükselişini sürdüren altının gram fiyatı 132,5 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Bugün 130 liranın üzerindeki seyrini sürdüren gram altın saat 10.00 itibarıyla 131,3 liradan işlem görüyor.

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 214 lira, Cumhuriyet altını 874 liradan satılırken, altının onsu ise yüzde 0,6 düşüşle 1.350 dolar seviyelerinde bulunuyor.

4 ağustos 2016 perşembe dolar kuru ve altın fiyatları internethaber.com'da

Bu hafta sakin bir seyir izleyen dolar/TL, Moody's'in yarınki kredi notu değerlendirmesi, küresel riskten kaçış ve beklentinin üzerinde gelen temmuz ayı enflasyon verileri ile baskı altında kalmayı sürdürüyor.

Dün akşam itibarıyla 3.0150 civarında işlem gören dolar/TL, bugün 3,02'nin üzerinde seyrediyor.

Darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notunu indirim için izlemeye alan Moody's'in yarınki kredi notu olası gözden geçirmesi ve ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri haftanın iki yön belirleyici gelişmesi olacak. Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyede kredi notuyla değerlendiren iki kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Moody's'in notu bu seviyenin altına çekmesi, Türkiye'den sert portföy çıkışlarına neden olabilir.

ENFLASYON ETKİSİ

Öte yandan Temmuz'da gıda ve tütün fiyatlarındaki sert yükseliş öncülüğünde beklentilerin üzerinde yüzde 1.16 artış gösteren TÜFE, yıllık enflasyonu da yüzde 7.64'ten yüzde 8.79'a çekti. Bankacılara göre, Temmuz enflasyon verileri TCMB'nin yılbaşından beri faiz koridorunun üst bandında gerçekleştirdiği 200 baz puanlık indirimi haklı çıkarmıyor.

Dolar/TL, darbe girişimi sonrası 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmıştı. Şu anda ise bu kayıp yüzde 4'ün hemen üzerinde seyrediyor.