BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.445,03
HABER /  GÜNCEL

Cerablus'tan son haber PKK-PYD'ye büyük darbe!

SURİYE Cerablus operasyonunun 5'inci gününde bölgeden son dakika bir haber geldi. Cerablus'ta terör örgütü PKK-PYD'ye düzenlenen operasyonda 25 terörist öldürüldü.

Abone ol

SURİYE Cerablus Fırat Kalkanı Operasyonu... Cerablus'ta bulunan askerlerimize teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan taciz ateşi sonrası hava operasyonu düzenlendi ve PYD'li teröristlere anında karşılık verildi. 

Askeri kaynaklardan gelen son bilgiye göre, terör örgütü PKK-PYD'ye düzenlenen hava harekatı sonucu 25 terörist öldürüldü. Operasyonda 5 bina imha edildi.

TSK'DAN CERABLUS AÇIKLAMASI

Operasyonun ardından TSK'dan açıklama geldi. Açıklamada "Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde icra edilen harekatı destekleyen unsurlarımıza ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik olarak, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda, 25 PKK/PYD üyesi terörist etkisiz hale getirilmiş, söz konusu terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 bina imha edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir" denildi.

ASKERİ MÜHİMMAT BÖLGEDE

Cerablus'ta önceki gün teröristler tarafından tanka ateş açılmıştı. Yapılan saldırı sonrası 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz ise yaralanmıştı.

Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü. Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu. Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.

"TÜRK UÇAKLARI YPG'Yİ VURDU"

Reuters'ın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Reuters, haberini, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.